на живо

Моят отбор, моите правила (ВИДЕО)

Какви забрани налагат някои от най-големите футболни треньори?

Моят отбор, моите правила (ВИДЕО)

Нов треньор на "Барселона" и нови правила във футболния клуб. Капитанът на отбора първи се сблъска с тях. Жерар Пике отмени планираното си участие в едно от най-гледаните телевизионни предавания в Испания. Причината - треньорът Шави не му позволява.

Една от най-интересните забрани, наложeни от него от първия му ден на "Камп Ноу", е практикуването на спортове, които биха довели до контузия, какъвто е сърфингът.

Друго светило в професията - Пеп Гуардиола, също има своите правила за следване. Най-интересното от тях - забраняват се интимните отношения след полунощ.

Сходно ограничение налага и Антонио Конте. Освен това, той забранява използването на мобилни телефони в съблекалнята. Дисциплината е от първостепенно значение и за човека, който работи с родните таланти - Александър Димитров.

"Този, който излъже, не ме лъже мен или моите колеги, той лъже себе си. Аз съм им казал - направете си списък какво правите през деня и ще видите какви са ви приоритетите. Ако той цял ден цъка на телефона или на електронната игра, какъв е приоритетът - да стане футболист или хакер или геймър? Ние представяме нацията и външният вид и поведението ни са много важни. Държим на скромност извън терена, на изряден външен вид. Младите сега си вдигат крачолите, обеци.... тук такова нещо няма.", коментира за bTV селекционерът на младежкия национален отбор по футбол.