на живо

"Монако" не се приближи до лидерите в Лига 1 след грешка срещу "Анже"

"Червено-белите" не спечелиха в трети пореден мач срещу този съперник

Twitter

"Монако" не съумя да продължи възхода си в класирането на Лига 1. Тимът от Лазурния бряг имаше възможност да се доближи до челната тройка, но се провали при гостуването на "Анже" в Северна Франция. Срещата завърши при нулево равенство, което е далеч по-полезно за домакините.

Отборът на Стефан Мулен удържа резултатното нападение на "монегаските", водено от Уисам Бен Йедер и Ислам Слимани, спирайки своята негативна серия от три поредни загуби.

Най-интересните положения в срещата дойдоха след почивката, а по-добрите възможности за гол изработиха играчите на "Анже". Брилянтни изяви на вратаря Бенжамен Льоконт при изстрели на Сада Тиуб, Рашид Алиуи и Анжело Фюлжини обаче разочароваха феновете по трибуните на "Реймон Копа", които със специална хореография отбелязаха 100-годишнината на клуба.

"Анже" продължава да е най-ниско резултатният отбор в първенството от началото на октомври - период, в който е вкарал едва 4 гола. Но също така все още е сред най-силните домакини в шампионата, като е допуснал само две загуби в 10 двубоя на "Копа".

"Монако" за пети път през сезона не отбеляза попадение в свой мач, записвайки първо равенство от 21 септември насам. "Червено-белите" не надиграха "Анже" в две срещи през миналия сезон и сега отново бяха спрени от същия опонент. До края на годината за "Монако" предстоят две домакинства на "Лил", докато "Анже" гостува на "Нант" след седмица.