на живо

"Монако" успа "Тотнъм" на "Уембли" (ВИДЕО)

"Монегаските" победиха с 2:1

"Монако" успа "Тотнъм" на "Уембли" (ВИДЕО)

"Монако" вгорчи завръщането на "Тотнъм" в Шампионската лига, побеждавайки с 2:1 "шпорите" пред препълнения Уембли.

Лондончани нямаха загуба до този момент през сезона и подходиха с огромен ентусиазъм в началото на мача, който бе първи за тях в лигата на богатите от 2011 г. насам. Два пропуска на Сон Хьон-Мин и Деле Али бе всичко, до което стигнаха.

И тъкмо когато натискът им се очакваше да се засили Ерик Ламела загуби една топка в своята половина. Бернардо Силва я пое и макар и да имаше няколко защитника срещу себе си, успя да си намери стрелкова позиция и вкара за 0:1. Минутата бе 15-та, а настроението на "Тотнъм" - убито.

В 31-та минута "Монако" вкара и втори гол. Центриране отляво бе посрещнато много неубедително от защитата на "Тотнъм", топката попадна у Тома Льомар, който от близо я "заши" точно под гредата.

Нещата се развиваха по перфектния начин за отбора от княжеството до края на първата част, когато Жемерсон лековато изчисти една топка в корнер. Тоби Алдервейрелд засече с глава центрирането право в мрежата, което върна интригата в мача.

Очакваният натиск през втората част на "шпорите" се състоя, но не доведе дори до изравнителен гол.

Така "Монако" започна с победа новия сезон в Шампионската лига. Освен това хората на Леонардо Жардим постигнаха втора пореден успех в турнира в Лондон, след като преди година и половина успяха да бият и "Арсенал".

"Тотнъм" пък е напът да повтори съдбата на големия си съперник, който в края на 90-те години също реши да домакинства на "Уембли" в Шампионската лига, но с подчертан неуспех и след 2 сезона се отказа от тази практика.