на живо

"Монако" влезе в групите на Шампионска лига, "Виляреал" отива в Лига Европа (ВИДЕО)

Грешка на главния съдия Йонас Ериксон донесе на "монегаските" успех с 1:0

Getty Images

"Монако" отново победи "Виляреал", този път с 1:0 и с общ резултат 3:1 елиминира испанския тим. Фабиньо от дузпа в добавеното време отбеляза единственото попадение.

През първото полувреме "Монако" и "Виляреал" бяха изключително предпазливи и се стремяха да не получат гол. Макар "жълтата подводница" да се нуждаеше от такъв, наставникът Франк Ескриба подходи внимателно. В атака отново титуляр беше Алешандре Пато, но бразилецът така и не получи възможност да затрудни вратаря Субашич.

Снимка: Getty Images

Единственото голово положение за първото полувреме се откри пред Рафаел Борре, но 20-годишният нападател не се справи със задачата.

През второто полувреме "Монако" се затвори още повече и това затрудни "Виляреал". Липсваше креативност, липсваше остротата на атаките на испанците. Така и чисто голово положение през второто полувреме нямаше.

Снимка: Getty Images

Единственият гол падна след грешна преценка на шведския съдия Йонас Ериксон. Той отсъди дузпа за игра с ръка на Матео Мусакио, но в действителност топката се удари в гърба на бранителя. Фабиньо, както и в първия мач, вкара и "Монако" се зарадва на завръщането си в Шампионската лига. "Виляреал" пък за трета поредна година ще се задоволи с груповата фаза на Лига Европа.