на живо

"Монако" задържа преднината си на върха с победа над "Монпелие"

ПСЖ пък се наложи над "Лил"

Getty Images

"Монако" се възползва от два ранни гола и победи с 2:1 "Монпелие" като гост, за да задържи преднината си срещу "Пари Сен Жермен" в генералното класиране на френското футболно първенство. Столичаните победиха с 2:1 "Лил" в своя мач от междинния 24-и кръг на "Лига 1" и изостават с три точки от първото място в шампионата.

"Монако" вкара головете си до средата на първото полувреме. Камил Глик откри резултата в 16-та минута, когато засече с глава центриране на Тома Лемар, а четири по-късно Килиан Мбапе се възползва от извеждащо подаване на Бенжамен Менди за 2:0. Две минути след началото на втората част "Монпелие" намали с гол с глава на 39-годишния Илтон, но домакините не успяха да изравнят, въпреки че завършиха мача с човек повече. Жемерсон получи червен картон в 88-та минута.

Снимка: Getty Images

"Пари Сен Жермен" не позволи на тима от Княжеството да се откъсне с повече от три точки, след като резервата Лукас Моура вкара победния гол срещу "Лил". Коравата защита на гостите се пропуска в 70-та минута и Единсон Кавани вкара за 1:0, но Никола де Превие изравни четири минути преди края на мача. Моура обаче донесе трите точки за своя тим в добавеното време, когато удар на Кавани беше блокиран от Венсан Еняма и топката попадна в краката на бразилеца за добавка.