на живо

"Монтана" и "Локо" Горна Оряховица завършиха 1:1 в първия бараж

Реваншът е на 29 май

Lap.bg

"Монтана" и "Локомотив" Горна Оряховица завършиха наравно 1:1 на стадиона в Ловеч в първия мач от баражите за оставане в елита.

"Монтана" поведе в резултата в 17-ата минута чрез Петър Атанасов. Нападателят се възползва от групата грешка на вратаря на гостите Николай Банков, който след едно балонно центриране в наказателното поле необезпокояван от никой не успя да улови топката и тя попадна в останалия на празна врата Атанасов.

Гостите изравниха осем минути по-късно. След атака по левия фланг Аристоте Фунду центрира остро, топката премина през няколко футболисти и попадна в непокрития Рихави Кифуети, който от три метра на празна врата я изпрати във вратата на Счекич.

След това "Монтана" пропусна две добри възможности. В 41-та минута "Локомотив" също бе близо до гола, след като удар на Владислав Узунов беше спасен от вратаря.

В 50-та минута Милен Желев и Костадин Дяков се спречкаха, за което получиха жълти картони от съдията Драгомир Драганов, но за играчът на домакините той се оказа втори и отборът на "Монтана" остана с десет души на терена. В 55-ата минута гостите пропуснаха отлична възможност да поведат в резултата. Мохамед бен Отман получи топката отляво, центрира остро към Кифуети, но последния този път от близо стреля в аут.

В 61-ата минута Мохамед бен Отман стреля много силно от воле по диагонала, но топката премина над вратата. В 79-та минута далечен коварен удар на Мадианга премина покрай вратата на Счекич.

Реваншът е на 29 май в Горна Оряховица, а загубилият изпада директно във Втора лига.