на живо

Монтела е новият треньор на "Севиля"

Договорът на италианеца ще бъде до 2019 г.

Винченцо Монтела е новият треньор на "Севиля". Бившият наставник на "Милан" ще заеме поста на уволнения Едуардо Берисо. От андалусийския клуб уточниха, че договорът на Монтела е до юни 2019-а година. Берисо пък беше уволнен миналата седмица, веднага след като се върна на работа след успешна операция на рак на простатата.

Договорът ще бъде оформен в момента, в който адвокатите на Монтела постигнат споразумение с "Милан" за уточняване на отношенията между него и бившия му отбор. След това трябва да бъде отписан от треньорския регистър на ангажираните под някаква форма - дали с договор или със съдебен спор, се казва още в изявлението на "Севиля".

Винченцо ще пътува до Испания в петък, за да подпише договора си. Надяваме се, че дотогава подробностите с "росонерите" ще бъдат фиксирани.

Самият Монтела беше уволнен през ноември и взима "Севиля" на 5-о място в класирането и вече участник на 1/8-финалите в Шампионската лига. Целите пред него са ново класиране в Шампионската лига и колкото се може по-предно място в Ла Лига.