на живо

"Моряците" приземиха "орлетата" при завръщането им в елита (ОБНОВЕНА)

Вижте всички резултати от първия кръг на "А" група

Черно море измъкна една точка при гостуването си на новака Пирин в мач от първия кръг на "А" група. Двубоят завърши 1:1, като резултатът бе изравнен в добавеното време от героя за варненския тим от финала за Купата на България Матиас Курьор.

Снимка: БГНЕС

Най-близо до гола през първото полувреме бе юношата на ЦСКА Мартин Тошев, който удари дясната греда на вратата, пазена от Георги Китанов. Преди почивката имаше положения и пред двамата вратари.

В началото на второто полувреме благоевградчани наложиха надмощието си и откриха резултата в 55-ата минута. Точен бе Тошев, който бе най-съобразителен при разбъркване, предизвикано от удар на Тони Тасев. Последваха пропуски за Пирин на Благой Наков и Илия Карапетров. Гостите също удариха една греда след шут на Курьор. Футболистът от Мартиника все пак се разписа във вратата на младежкия национал Красимир Костов. Той го стори в 3-ата минута на добавеното време, когато засече центриране на Бургхард.

В последния мач от първия кръг на "А" група Берое и Монтана не си отбелязаха голове. Футболистите на Петър Хубчев контролираха събитията на терена в Стара Загора в големи периоди от двубоя, но най-чистото положение се откри пред играч от отбора на гостите. В края на първото полувреме Борислав Балджийски преодоля вратаря на Берое Благой Макенджиев, но не уцели опразнената врата. 

Ето и всички резултати в първия кръг на "А" група:

Славия - Локомотив Пд 3:0

Ботев Пд - Левски 1:1

Литекс - Лудогорец 2:0

Пирин - Черно море 1:1

Берое - Монтана 0:0