на живо

Мощен Соколов разнищи шампиона, пети мач ще реши титлата в Италия

Финалната среща от италианското волейболно първенство е във вторник от 21:30 ч. пряко по RING

legavolley.it

Блестящ Цветан Соколов помогна на "Лубе Чивитанова" да победи "Перужда" категорично с 3:0 (25:20, 25:21, 25:19) в четвъртия мач от финалния плейоф в Италия и да изравни серията - 2:2 успеха.

Така битката за титлата ще се реши в пети мач във вторник, който ще бъде излъчен на живо от 21:30 ч. по RING.

Снимка: legavolley.it

Пред над 4000 зрители в "Еурусуоле Форум" българинът отново показа колко е важен за отбора на "Лубе". Родният диагонал завърши с 14 точки (1 ас). Кубинското трио - Симон, Леал и Хуанторена се отчете съответно с по 11, 10 и 9 точки.

Снимка: legavolley.it

Първият гейм започна по-добре за гостите, които поведоха след ас на Вилфредо Леон. Енрико Честър изравни резултата, но "дяволската блокада" отново дръпна напред за 8:5 след атака на Филипо Ланца и докосване на антената от Цветан Соколов. Мощни 3 аса на Роберланди Симон обърнаха развоя на събитията в гейма, давайки крехък аванс от 12:11 за "Лубе". Той се увеличи след успешни нападения на Османи Хуанторена и Цветан Соколов. Гостите продължиха с грешките си и загубиха частта с 20:25.

Началото на втория гейм беше далеч по-добро за "Чивитанова", но играчите на Фердинандо Де Джорджи взеха аванс след 8-ата точка. Пратена топка в аут на Филипо Ланца и последвалото феноменално нападение от трудна позиция на Османи Хуанторена дадоха предимство от 16:12 за домакините. Вилфредо Леон намали разликата на 2 точки, но след това ас на Леал и бърза атака на Соколов оформиха 25:21 във втория гейм.

Снимка: legavolley.it

В третата част след блокада на Симон при 10:8 изглеждаше, че шампионите са се примирили с изпращането на битката за титлата в решителна пета среща. Соколов първо хвана на единичен блок Леон, а след това Фабио Ричи прати топката в аут, увеличавайки предимството на 4 точки в полза на "Лубе". Атанасиевич избърза при спорна топка и даде аванс от 5 при 18:13, преди българинът отново да спре кубинското острие на "Перуджа" на блок и да направи протоколен остатъка от гейма.

Последният пети сблъсък между двата тима е насрочен за вторник (14 май) и бъде излъчен пряко по RING. Този мач ще определи дали българинът ще спечели своята трета титла в меката на волейбола - Италия, или пък "Перужда" ще триумфира в шампионата за втора поредна година.