на живо

Виктор Йосифов прати "Сиена" във втора дивизия

"Монца" запази 7-ата си позиция след 6 точки на българския волейболист

legavolley.it

Силните изяви на Виктор Йосифов с екипа на "Монца" бяха в основата на домакинска победа на тима от североизточна Италия. Играчите на Фабио Соли се наложиха над "Сиена" с 3:1 (22:25, 25:23, 25:19, 25:20) и записаха четвърти пореден успех във всички турнири.

Снимка: legavolley.it

Капитанът на националния ни отбор по волейбол, който преди началото на кръга беше лидер в класирането по блокади, се отчете с 6 точки (2 аса, една блокада) за своя тим.

В първия гейм "Монца" започна силно и след ас на Дзаворнок и грешка на Ишикава бързо поведе с 9:4. Юрий Гладир отговори на предизвикателството с директна точка от начален удар и намали изоставането на "Сиена" за 10:11. Мощният сервис на Йосифов затрудни посрещането на гостите, които увеличиха аванса на 3. Украинецът с полски паспорт наниза още 2 аса, с което предпоследните в класирането обърнаха развоя на гейма и след 25:22 поведоха в срещата.

Втората част започна по-добре за отбора на "Сиена", който дръпна в началото с 12:9. Хубав блок на Амир Гафур и Виктор Йосифов изравни резултата при 13-а точка, а иранецът след това спря Гладир и обърна за 15:13. Директна точка от начален удар на Йосифов направи аванса 3 точки.

След 25:23 "Монца" изравни резултата на 1:1.

Снимка: legavolley.it

След първите разигравания предимството бе в полза на домакините, които след грешки на Кристиян Савани поведоха с 5 точки при 15:10, а след това играчите на Фабио Соли спечелиха частта с 25:19.

В четвъртия гейм асове на Гафур и Йосифов дадоха аванс на "Монца" за 13:11. Две поредни грешки на Рамос доведоха до изоставане на "Сиена" от 4 точки, което окончателно прекърши тима, който загуби гейма и мача след 20:25. Така "Сиена" напълно се прости с шансовете си за оставане в елита.

С победата си "Монца" запази 7-ата си позиция и е на точка зад "Калцедония" Верона, и е с 4 пред "Падуа".

В неделя очаквайте още 2 сблъсъка с марка италианска Серия А1. От 19:00 ч. на сайта btvnovinite.bg Цветан Соколов ще се опита да донесе нов успех на "Лубе Чивитанова" при гостуването на скромния тим на "Кастелана". Час по-късно по RING е дербито на кръга между четвъртия в класирането "Модена" и втория "Тренто".