на живо

Моу смъмри играчите си: Празнували гол на Мата

Жозе критикува футболистите на „Юнайтед” за прекомерна радост

БГНЕС

Жозе Моуриньо не пропусна да разкритикува играчите си след вчерашната победа на „Манчестър Юнайтед” в турнира за Купата на Лигата. „Червените дяволи” надвиха „Хъл” с 2:0 в първа среща от полуфиналите на надпреварата, но мениджърът на отбора не остана напълно доволен от представянето на своите. Според португалеца футболистите са прекалили с празненствата покрай първия гол на тима.

В 56-тата минута на срещата Пол Погба подаде фантастичен пас на дясното крило към Антонио Валенсия. Еквадорецът центрира в наказателното поле към Мхитарян, който свали с глава за Хуан Мата, а испанецът бе точен за 1:0.

Веднага след това халфът застана пред „Стретфорд Енд”, озовавайки се в прегръдките на своите съотборници. Титулярите на „Юнайтед” празнуваха доста дълго, което разгневи Моуриньо. След срещата той заяви:

„Трябва да играем. В турнирни мачове всеки гол може да се окаже решаващ. Тогава защо да празнуваш, когато имаш още половин час игра”, обяви Специалния.

В края на срещата домакините все пак успяха да реализират второ попадение. Това стори влезлият като резерва Маруан Фелайни.

Интересното е, че неговите празненства след гола също отнеха доста време. Белгиецът пробяга половината терен, за да прегърне мениджъра си.

По-късно Моу обясни реакцията на бившия играч на „Евертън”. Жозе казал на своя футболист, че именно той ще отбележи толкова важното второ попадение. Според португалеца това е и причината за действията на Фелайни.

Напрежението в „червената” част на Манчестър в момента е много сериозно. Тази неделя „Юнайтед” посреща „Ливърпул” в двубой от Висшата лига. Всички в клуба са амбицирани да победят най-големия си противник в исторически план. По този начин „дяволите” ще попречат на конкурентите си в битката за титлата, а в същото време ще запазят сериозни шансове за класиране в топ 4.