на живо

Моуриньо: Англия няма по-добър от Руни

Нападателят ще бъде почетен с мач между Манчестър Юнайтед и Евертън

Новият треньор на Манчестър Юнайтед, Жозе Моуриньо похвали Уейн Руни и го провъзгласи за "най-добрия английски футболист за последното десетилетие"

Юнайтед ще изиграе мач срещу Евертън на "Олд трафорд" на 3 август, с който ще бъде почетен Руни, за вярната му служба при "червените дяволи", като всички приходи от срещата ще отидат за благотворителност. 

"Уейн е най-добрият английски футболист за последните 10 години, че и повече и този мач ще бъде абсолютно заслужено признание за него."- каза "Специалния". 

"Очаквам с нетърпение тази специална и за двама ни вечер и съм сигурен, че феновете ще помогнат на Уейн да събере много пари в подкрепа на децата в неравностойно положение."

Този мач ще е първият от няколко планирани събития от фондацията на Уейн Руни, която се цели да събере 5 млн. паунда, за деца лишени от родителски грижи. 

"За мен не може да има по-удачен двубой!"- каза Руни. "Юнайтед и Евертън са единствените два отбора, за които съм играл професионален футбол. Щастлив съм да заявя, че няма да играя друг отбор освен тези два във Висшата лига."

"Дължа на Юнайтед и Евертън всичко, което съм постигнал като футболист, а чрез фондацията "Уейн Руни" се надявам да мога да дам помощ на децата и да върна жеста към тези два велики клуба."