на живо

Моуриньо ли порасна или вратата в Скопие се смали?

Мениджърът на "Тотнъм" се шегува след победата над "Шкендия" в Скопие

Getty Images

Балканските приключения на Жозе Моуриньо продължават! След като преди седмица той и неговият тим "Тотнъм" гостуваха на "Локомотив" в Пловдив и имаше реален шанс да отпаднат от квалификациите за груповата фаза на Лига Европа, съдбата и жребият определиха следващият опонент на "шпорите" да бъде македонския "Шкендия".

И тази визита на именития мениджър с два трофея от Шампионската лига в биографията си не премина без куриоз!

По време на разгрявката преди мача Моу констатира, че е... пораснал. 

Снимка: Getty Images

Не, португалецът не се е върнал по магически начин в тийнейджърските години. Не е пил и от отварата на Алиса в Страната на чудесата. Просто застана под рамката на вратата на стадион "Тоше Проески" в Скопие. А тя се оказа с 5 см по-ниска.

Първи тази нередност забелязали вратарите, когато започнали да разгряват преди мача. Те отишли при своя мениджър и сигнализирали, че нещо не е както трябва.

Снимка: Getty Images

"Не съм вратар, но, когато се протегнах, видях разликата. Вратарите все пак живеят под тази рамка и веднага забелязват такива неща. Повикахме делегата на УЕФА, който потвърди, че вратата е с 5 см по-ниска. Поискахме да я заменят с такава в правилния размер", разказа Моуриньо след срещата.

Домакините веднага реагирали и мачът започнал с всички нужни атрибути в определените размери. По разпоредби на УЕФА една футболна врата трябва да бъде висока 2,44 м.

В "смаляването" мениджърът на "Тотнъм" не вижда опит за саботаж, тъй като и двете врати не били в правилния размер. "Шкендия" пък не домакинства в Скопие, а на Градския стадион в Тетово. Той обаче няма лиценз да приема мачове от евротурнирите. От македонския тим също били изненадани от казуса.

Снимка: Getty Images

В крайна сметка "шпорите" победиха с 3:1 и се класираха за плейофите - последната крачка преди груповата фаза на Лига Европа. Техен съперник ще бъде "Макаби" Хайфа, а мачът ще се играе в Лондон.

От Македония Моуриньо си тръгва с победа и весела снимка за "Инстаграм", до която написа: "Мислех, че съм пораснал".

 
 
 
View this post on Instagram

I thought I had grown but then I realised the goal was 5 centimetres lower-Shkëndija 1 - 3 @spursofficial

A post shared by Jose Mourinho (@josemourinho) on