на живо

Моуриньо нападна Конте и за уговорените мачове

Португалецът продължи словесната война с италианеца, който го обяви за болен от деменция

Getty Images

Словесната война между Жозе Моуриньо и Антонио Конте придоби нови измерения. След като вчера италианецът обяви Специалния за болен от дименция, Моуриньо му го върна, като припомни наказанието му за черно тото от преди няколко години.

След победата на "Юнайтед" над "Дарби Каунти" с 2:0 за ФА Къп, Моуриньо обвини медиите за създалото се напрежение между него и Конте. Според мениджъра на "червените дяволи" некоректно зададени въпроси от страна на журналистите са станали повод за острата реакция на наставника на "Челси".

"Аз не обвинявам Антонио Конте за думите, които каза по мой адрес. Наистина не го съдя. Мисля, че пресата би трябвало да се извини на двама ни, защото въпросът, който беше зададен към него, бе абсолютно грешен и това стана причина за реакцията му. Аз говорех за своята емоция и затова, че се опитвам да контролирам изразяването си, за да не приличам на клоун по време на мач и вие знаете това, защото присъствахте на моята пресконференция."

Снимка: Getty Images

"А въпросът към мениджъра на "Челси" беше зададен сякаш съм казал, че той прилича на клоун, изразявайки емоциите си на терена. Разбирам неговата гневна реакция и думите му по мой адрес, че съм правил много грешки в миналото и ще продължавам да ги правя и в бъдеще. Така е, правил съм много грешки, но никога не съм бил наказван за уреждане на мачове. Това не се е случвало и няма да се случи в бъдеще", добави Специалния, опитвайки се да сложи край на спекулациите. По всичко изглежда обаче, че войната едва сега започва.

Моуриньо отбеляза, че помни добре моментите, в които е правил отсечки по 50 м или е падал на колене, празнувайки отбелязването на важен гол. Той обаче допълни, че вече контролира изразяването на емоциите си по-успешно от преди, макар те да са дори по-силни.