на живо

Моуриньо не обича шума! Свали пано по време на пресконференция (ВИДЕО)

Специалния прекъсна първото си изказване като треньор на "Рома"

Twitter

С Жозе Моуриньо никога не е скучно! Футболният специалист не пропуска да покаже характер и да изтъкне, че е перфекционист. Дори не на терена, а на пресконференция!

По време на първата си официална пресконференция като треньор на италианския "Рома", Моу изуми присъстващите журналисти. Португалецът прекъсна един от въпросите, стана и разкъса паното върху страничния прозорец.

То беше поставено там, за да спира светлината, но явно по време на изявлението се беше разместило и издаваше неприятен звук заради вятъра. Събралите се десетки журналисти приветстваха с аплодисменти действията на Специалния, тъй като явно и на тях шумът им пречеше.

Моуриньо, който два пъти е печелил Шампионската лига (с "Порто" през 2004 и "Интер" през 2010 г.) подписа договор с "Рома" до 2024 година. Клубът обяви назначението му още на 4 май, малко след като беше освободен от английския "Тотнъм".

Снимка: Twitter

Той беше посрещнат от възторжените тифози на "Вълците" още на летището. Той беше подложен на задължителна карантина и след това се срещна с медиите.

"Дaли тoвa e нaй-гoлямoтo прeдизвикaтeлcтвo в кaриeрaтa ми? Винaги нoвoтo нeщo e нaй-вaжнo. Тaкa чe - дa! Впeчaтлeн cъм oт coбcтвeницитe нa клубa Дaн и Рaйън Фридкин, кoитo имaт яcнa идeя зa прoeктa, кoйтo иcкaт дa изгрaдят в бъдeщe. Пoнякoгa думaтa “врeмe” нe cъщecтвувa във футбoлa, нo в cлучaя тук я имa и тoвa e oт знaчeниe. Клубът нe иcкa уcпeх oщe ceгa, a държи чрeз мнoгo cтрacт и ceбeoтдaвaнe дa изгрaди cтaбилeн прoeкт. Тoчнo зa тoвa cъм тук", каза той на първата си изява пред медиите.

Снимка: Twitter