на живо

Моуриньо продължава преобразяването на Юнайтед

Вижте коя е най-новата цел на португалския мениджър

Getty Images/Guliver Photos

Жозе Моуриньо е по петите на пореден нов футболист в опита си да преобрази Манчестър Юнайтед. След като стана ясно, че Златан Ибрахимович почти сигурно ще премине при "червените дяволи", както и че португалският специалист вече е готов със списъка на напускащите "Олд Трафорд", сега медиите в Испания разкриха коя е поредна трансферна цел на Жозе.

Става дума за централния защитник Ерик Баи, който през изминалия сезон направи отлично впечатление чрез изявите си с екипа на Виляреал. Предполага се, че ръководството на Юнайтед е готово да предложи около 30 млн. евро, за да привлече национала на Кот д'Ивоар.

Радио "Кадена СЕР" информира, че преговорите между двата клуба са в напреднала фаза, а други медии дори твърдят, че 22-годишният бранител вече преминава медицински изследвания в Англия.

Баи изигра 37 мача във всички турнири за Виляреал през последния сезон. Ако той бъде продаден за вече споменатата сума, "жълтата подводница" ще има огромна печалба, след като привлече защитника в началото на 2015 година за 5,7 млн. евро от Порто.

Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Той има 13 мача за националния отбор на страната си, и то в период от само година и половина. Баи изигра първия си двубой за "слоновете" на 20 януари, 2015 година, а последната среща, в която взе участие, бе нулевото равенство с Унгария в края на месец май.