на живо

Моуриньо за разликата между Диего и Марадона

Мениджърът на "Тотнъм" заяви, че вече му липсват обажданията от аржентинската звезда

Getty Images

Футболният свят продължава да скърби за своята звезда Диего Марадона. Аржентинецът почина в сряда (25 ноември), а милиони изказаха своите съболезнования.

Със сигурност най-тежко новината за кончината му са приели близките и приятелите му. А сред тях е мениджърът на "Тотнъм" Жозе Моуриньо. 

След победата над "Лудогорец" с 4:0 в Лондон, португалецът не пропусна да разчувства зрителите с поредните си емоционални думи за Дон Диего. И да разкаже каква е разликата между звездата Марадона и човека Диего.

"От една страна беше Диего, а от друга - Марадона. За Марадона няма да говоря. Всички ги познават и няма да го забравят", започна Специалния.

Снимка: Getty Images

"Диего беше нещо различно. Хората, които му бяха приятели, които деляха с него една съблекалня, бяха му колеги - те имаха привилегията да го познават. Мога да кажа, че ми беше добър приятел. Контактите ми с него бяха предимно по телефона. Срещали сме се няколко пъти", разясни Моуриньо.

"Той имаше голямо, голямо, голямо, голямо сърце. Липсва ми точно това. Ако ми липсва играта му, мога да я намеря в интернет. Но Диего няма да мога", каза още той.

Снимка: Reuters

Мениджърът на "Тотнъм" разкри, че с истории за световния шампион от 1986 г. с Аржентина, е "надъхал" играчите си преди мача с "Лудогорец". И явно това е сработило, тъй като английският тим тотално надигра българския шампион.

"Днес цял ден разказвам на момчетата истории и спомени с него. Много ще ми липсват обажданията по телефона. Винаги ми звънеше след загуби и никога след победи. Знаеше, че след успехите нямам нужда от обаждане. Но в трудните моменти, след загуби, ми казваше: "Мо, не забравяй, че си най-добрият". Имаше страхотен подход. Ще ми липсва този Диего", завърши своя разказ Моуриньо.

Марадона беше погребан в близост до Буенос Айрес в тесен семеен и приятелски кръг. Хиляди аржентинци се сбогуваха с него преди това на церемония в Буенос Айрес.