на живо

Моуриньо: Емоционален мач. Загубихме важен играч за финала

Ерик Баи бе изгонен заради сбиване и ще пропусне двубоя за титлата в Швеция

Мениджърът на "Манчестър Юнайтед" Жозе Моуриньо е щастлив от класирането на тима му за финал в Лига Европа. "Червените дяволи" стигнаха трудно до успеха срещу "Селта", след като реванша на "Олд Трафорд" завърши 1:1, а в последните секунди Гуидети пропусна отлична възможност да изхвърли "Юнайтед" от напреварата. 

Според португалския специалист колебливата игра на тима се е дължала на огромното напрежение и пропуските в първия мач.

"Бяхме далеч по-добрият отбор в първия мач, но тогава не реализирахме положенията си. Така оставихме реванша отворен. Цялото напрежение бе върху нас. Съперникът игра без капка притеснение и доста ни затрудни. Накрая доста страдахме и всичко можеше да се случи до последната секунда. Момчетата дадоха всичко от себе си и съм доволен. След 14 изиграни мача сме на финал. Ако спечелим Лига Европа ще бъда повече от щастлив. Това ще е нещо невероятно", каза Моуриньо след мача.

Той коментира и червените картони за Ерик Баи и Факундо Ронкаля, които бяха изгонени заради сбиване в края на срещата.

"Мачът бе доста емоционален. Някои футболисти контролираха по-добре емоциите си от други. Не видях какво се случи при червения картон, но Ронкаля не за пръв път се забърква в подобни ситуации. Баи вероятно бе наивен. Загубихме важен играч за финала, а не разполагаме с много опции", уточни той.

"Срещата с "Аякс" няма да е лесна. Те са млад, но силен отбор. Тяхното първенство завършва този уикенд и ще имат 12 дни почивка. През това време ние трябва да изиграем три мача", допълни Специалния.