на живо

Муние събра погледите с гол-шедьовър (ВИДЕО)

ПСЖ пак победи „Базел”, този път по-скромно

„Пари Сен Жермен” отново стигна до победата срещу „Базел”, но този път успеха беше доста по-трудно изкован, 2:1 на „Санкт Якуб Парк”.

Пред погледа на тенисиста Роджър Федерер, швейцарците имаха една важна задача – да победят и да съхранят надежди за продължаване напред. Унай Емери не можеше да разчита на Серж Орие, който е контузен. Тиаго Мота замени Адриен Рабио в центъра на полузащитата. Урс Фишер подходи доста предпазливо в тактическо отношение и домакините бяха изключително прибрани през първото полувреме. Това не спря гостите от организирането на опасни атаки. Първият пропуск дойде от Единсон Кавани. Уругваецът има 14 гола в 13 мача за ПСЖ от началото на сезона, но критиките към него продължават заради пропиляните отлични възможности.

Все пак „Пари Сен Жермен” стигна до аванс, отбелязвайки в 43-тата минута. Тома Муние шутира, топката се отклони от крака на Блейз Матюйди и нахлу във вратата на „Базел”. След попадението гостите оставиха инициативата на швейцарците, но никой от тима на Фишер не беше достатъчнo опасен, за да привлече вниманието. В средата на втората част Матиас Делгадо се контузи и беше заменен от Лука Дзуфи. Именно последния се оказа големия печеливш от голям гаф на Алфонс Ареола. Вратарят на парижани не прецени полета на топката при центриране на Дзуфи и в 76-тата „Базел” имаше попадение на сметката си. Последва червен картон на Серей Дие, който няма да пътува за решителния сблъсък с „Лудогорец” за място в Лига Европа.

В края на мача дойде и най-красивия момент. Адриен Рабио центрира, а Тома Муние от воле с външен фалц прати топката в десния ъгъл на вратата на домакините. Гол-шедьовър, който Муние дълго ще помни. По-важното за „Пари Сен Жермен” е, че се класира за следващата фаза на турнира и запазва паритета в точките с „Арсенал”. Двата отбора имат по 10 точки, а „Лудогорец” и „Базел” отпадат от Шампионската лига. Ключовият двубой за първата позиция е в Лондон на 23 ноември.

Тагове:

псж базел