на живо

Муратоглу: Григор ще спечели титла от Шлема, когато се откажат тримата големи

В момента доминацията на Федерер, Джокович и Надал е неоспорима

Треньорът и телевизионен анализатор Патрик Муратоглу смята, че бившият му възпитаник Григор Димитров е способен да спечели титла от Големия шлем, но едва след отказването на тримата големи в тениса - Роджър Федерер, Новак Джокович и Рафаел Надал.

"Да спечелиш титла от Големия шлем е нещо страхотно. Може би отстрани изглежда лесно, но всъщност е много трудно да го постигнеш. От 2006-а само седем тенисисти са успели да го направят и повечето трофеи са били спечелени от Новак Джокович, Роджър Федерер и Рафаел Надал", коментира Муратоглу пред Tennis World.

"Григор играе през цялата си кариера по времето, в което доминацията на тримата бе неоспорима - това е уникална ситуация в историята на тениса. В настоящия момент той не може да спечели мейджър, но ще получи такава възможност, когато Ноле, Роджър и Рафа приключат кариерите си", смята треньорът на Серина Уилямс.

Най-добрите резултати на Димитров до момента в турнири от Шлема са два полуфинала - на "Уимбълдън" през 2014-а и на Откритото първенство на Австралия през 2017 г.