на живо

Стоилов пред bTV: "Левски" е моят отбор, но си има треньор

Специалистът се раздели с Казахстан

Lap.bg

Станимир Стоилов вече не е треньор на Казахстан. Българският специалист и футболният съюз на страната се разделиха по взаимно съгласие. 

Футболната федерация на Казахстан поставя три цели пред Стоилов. С две от тях - да преобрази игровия стил и да наложи млади играчи, българинът се справя. Претърпява неуспех с третата - да класира отбора на първо място в Лигата на нациите.

"След като не сме се класирали, нормално е да кажем, че не сме се справили, въпреки че Казахстан е от 5-а урна и не е от силните страни, моите амбиции и моето желание е винаги да сме първи.", каза треньорът пред bTV.

След 5 години, прекарани в Казахстан, в които записа името си във футболната история на страната, Мъри Стоилов гледа към нови футболни дестинации: "99,9% няма възможност да останем в Казахстан. Ще гледаме към нови предизвикателства, естествено." 

А България в момента не стои на дневен ред за наставника: "Левски" е моят отбор, на този етап няма никаква възможност, защото "Левски" има треньор. И този треньор трябва да бъде оставен на спокойствие да работи, да проведе подготовката и да докара до успешен край сезона, така че не трябва да се спекулира по никакъв начин.", каза още той.