на живо

На 95 Мануела осъществи мечтата си - срещна Надал в Мадрид

Въпреки че Матадора отпадна от турнира, той успя да зарадва възрастната си фенка

Twitter

Мечтите нямат срок на годност! И доказателството за това е Мануела Наваро Естебан!

На 95 години испанката успя да осъществи едно от най-големите си желания и се срещна със световния номер 2 в мъжкия тенис Рафаел Надал.

Снимка: Twitter

Баба Мануела е сред милионите фенове на испанеца с 20 титли от Големия шлем. Нейният племенник Карлос Каризоса използва социалните мрежи, за да разкаже историята ѝ.

"Днес 95-годишната ми баба осъществи една от мечтите си. Тя е в ранен стадий на Алцхаймер и ми каза, че преди да забрави както е това тенис, иска да те види на живо", написа той, отбелязвайки Надал.

Баба Мануела присъстваше до корта по време на загубата на испанеца от Александър Зверев на четвъртфинал в Мадрид. Тя зае едно от местата до корта, за да аплодира на живо своя любимец.

Въпреки загубата, Мануела беше доволна, че най-накрая може да види Рафа. Той също загърби разочарованите за кратко и покани почитателката си в съблекалнята. Симпатичната дама въодушевено разказа на тенисиста за любовта си към този спорт. Той пък ѝ благодари сърдечно за подкрепата. 

"Казах му, че съм по-развълнувана, отколкото ако ми подарят любимия ми хамон (испанска шунка). Обичам да гледам мачовете му, да стоя до късно. Не заспивам, докато не свърши мачът! Исках да го видя преди да започна да забравям. За да си спомням винаги, че съм седяла до Рафаел Надал!", сподели Мануела след срещата.