на живо

На косъм от... дрона (ВИДЕО)

Марсел Хиршер се размина за секунди с неприятен инцидент

Носителят на Световната купа в алпийските ски в последните четири години Марсел Хиршер е размина на косъм от сериозен сблъсък с дрон по време на състезанието в слалома в Мадона ди Кампилио. 

26-годишният австриец се спускаше във втория манш на състезанието, когато дрон с камера на телевизията, предаваща надпреварата, падна на около половин метър зад него. 

"Това е абсолютно безобразно. Не ми се мисли какво можеше да се случи. Кой носи отговорност за това?", коментира Хиршер, който не пострада при инцидента и докато не видя записите по телевизията не беше разбрал какво се е случило. Малко по-късно, след като се поуспокои, той публикува снимка с катастрофата на дрона на профила си в Instagram с шеговит текст: "Тежък трафик във въздуха над Италия".

Иначе Марсел Хиршер завърши втори в състезанието, на 1,25 секунди от зад 21-годишния норвежец Хенрик Кристоферсен, който постигна пета победа на слалом и общо шеста в кариерата си.

В генералното класиране за Световната купа след 12 състезания начело е австриецът с 623 точки, следван от норвежците Аксел Лунд Свиндал с 600 и Киетил Янсруд с 407 точки.