на живо

На пожар: Испания назначи Фернандо Йеро

Легендата на "Реал" Мадрид заменя Хулен Лопатеги ден преди Мондиал 2018

Фернандо Йеро е пожарното назначение на Испания за национален селекционер на Испания. Легендата на "Реал" Мадрид замества на поста светкавично уволнения Хулен Лопетеги.

Драмата се разви само ден преди откриването на световното първенство в Русия и разтърси базата на тима в Крансодар. Във вторник Лопатеги бе обявен за нов треньор именно на "Реал" Мадрид. От испанската федерация реагираха изключително остро и незабавно отстраниха 51-годишния специалист от поста.

Лидерите на тима опитали да го защитят, но дори и тяхната намеса не променила решението на централата. Испанските медии твърдят, че президентът на федерацията Луис Рубиалес се почувствал предаден от Лопетеги, който застана начело на Ла Фурия преди по-малко от две години. Именно президентът на испанския футбол бе най-големият застъпник на баския специалист.

"Благодарим на Хулен за всичко, което свърши, защото той е сред големите виновници за това да бъдем в Русия, но се чувстваме задължени да го освободим. Трябва да отправим послание към всички, които работят за федерацията, че има норми, които трябва да се изпълняват", заяви Рубиалес.

Първият мач на Испания на Мондиал 2018 е в петък вечер срещу европейския шампион Португалия. Все още не е ясно кой ще води тима.