на живо

Боримиров: Разваля се нещо в "Левски", за да се покаже, че се работи (ВИДЕО)

Бившият шеф на ДЮШ е разговарял с Павел Колев само два пъти за половин година

Lap.bg

Освободеният от директорския пост на школата на "Левски" - Даниел Боримиров, заяви, че никой не е изтъкнал причините за неговото уволнение. Легендата на клуба обяви, че свършената работа за последните 5 години е повече от впечатляваща на фона на трудните условия на "Герена".

"От клуба никой не ми е поискал отчет за свършената работа. Чух, че Павел Колев казва, че сме приятели. Познати - да, но не и приятели. С човек, с когото сме се виждали много рядко, няма как да нарека приятел. Никога не сме говорили за ДЮШ, имахме 2 срещи преди да ме освободят, но на тях се говореше за ремонт на общежитието и на тревното покритие", каза Боримиров. Той добави, че с изпълнителния директор се е срещнал два пъти за половин година, като и двете срещи са били в последния месец.

Боримиров е категоричен, че базата трябва да бъде подобрена значително, за да не изостава клубът в това отношение спрямо "Ботев" Пловдив и "Лудогорец". Бившият директор на школата изтъкна, че приоритет в нея трябва да бъде изваждането на футболисти за първия отбор. В тази насока той упрекна бившите треньори Делио Роси и Славиша Стоянович в липса на отношение към младите. Именно поради това, те са били готови да си тръгнат от "Герена". 

Даниел Боримиров отчете като голямо постижение за тези 5 години първите места в Елитните групи, спечелването на международни турнири и внедряването на юноши в първия състав, които взеха участие през пролетта. Той остана разочарован от решението на клуба да го освободи и каза за своя наследник:

"Летвата е високо вдигната и "Левски" не е лъжица за всяка уста."

Снимка: Lap.bg

Вече бившият директор на школата се надява треньорите на "Левски" да бъдат по-смели и търпеливи към юношите и да разчитат повече на тях в бъдеще, за да не страда както клубът, така и националният отбор.

"Няма да спра да обичам "Левски". Хората са преходни, "Левски" е вечен. Съумях да направя един добър колектив от треньорите. Всеки идваше зареден за работа и искаше да върни нагоре. Трудното се постига, но ние вярвахме и за това успяхме. Боли ме, че ще се разделя с треньорите, срещнах прекрасни хора, които дават мило и драго, да се развиват децата", каза за финал Боримиров.