на живо

Малоброен протест на феновете на "Левски" пред Народното събрание (ВИДЕО)

Привържениците на "сините" са притеснени за бъдещето на клуба

Феновете на "Левски" се събраха на площад "Народно събрание", за да протестират в подкрепа на любимия си клуб. 

Те се организираха в социалните мрежи, а присъствие бяха заявили близо 350 фенове. Малко след началото в 12:00 ч., пред сградата се събраха не повече от 40 човека.

Протестът не беше подкрепен от големите фенски фракции на "Левски", които преди дни се срещнаха с министър-председателя Бойко Борисов.

Други привърженици пък изразиха недоволство от неудобния час, в който е организирано събитието.

Снимка: Ладислав Цветков

Протестът на "сините" фенове е породен от последните събития около финансовия благодетел на клуба - Васил Божков. Преди дни прокуратурата му повдигна 7 обвинения. В момента бизнесменът, който е собственик на основния спонсор на клуба, е в чужбина и заяви, че няма намерение да се връща у нас, защото се страхува за живота си. 

Снимка: Ладислав Цветков

Преди да се намеси прокуратурата, Божков инициира две срещи с феновете на "Левски", на които заяви, че няма да може да издържа клуба, ако промените в Закона за хазарта бъдат приети от Народното събрание. Те бяха одобрени на първо четене.

Това провокира среща на част от фракциите с министър-председателя Бойко Борисов. На нея премиерът заяви, че най-добре ще е акциите на клуба да преминат в ръцете на привържениците.

Снимка: Ладислав Цветков

Последните събития поставят под въпрос финансовата стабилност на "Левски" и възможността да клуба да изплаща задълженията си. До 5 февруари "сините" трябва да изплатят 30 хил. евро към агенция, за да не загубят 3 точки от актива си в първенството. Трябва да бъдат направени и договорените вноски към НАП.