на живо

Дерменджиев: Не съм притеснен от ЦСКА. Ще мислим трезво (ВИДЕО)

"Ще разчитаме главно на себе си", каза той

Lap.bg

Треньорът на "Левски" Георги Дерменджиев заяви, че не се притеснява преди предстоящото дерби с ЦСКА от 23-ия кръг на Първа професионална лига. Мачът е в неделя (24 февруари) и ще започне в 13:00 ч.

Дербито ще е второ между "сини" и "червени" през сезона. В предишната среща през септември 2018 г. "Левски" победи с 1:0.

"Има още малко време. Ще видим каква  е контузията на Валери Божинов и след това ще решаваме за състава. Зависими сме от всичко. Желаем подкрепата на феновете, но главно ще разчитаме на себе си", каза Дерменджиев.

"Не съм притеснен от ЦСКА. Това е един мач от първенството. Вярно е, че има много заряд, но ще се опитам да придам на отбора настроение и да мислим трезво и да излезем с успех от двубоя. Това е една игра. Който направи по-малко грешки, навярно ще победи", заяви той.

Ситуацията в класирането ще противопостави втория - ЦСКА, срещу третия. Само 3 точки разделят двата тима, което означава, че при победа, "Левски" ще се изкачи като подгласник на "Лудогорец".

При "сините" настъпиха доста промени от началото на годината. Клубът скоро би трябвало да има нов собственик, Георги Дерменджиев стана треньор, след като Славиша Стоянович бе освободен, а в тима пристигнаха трима нови - Мартин Райнов, Живко Миланов и Валери Божинов.

"Напрежението у футболистите вече е малко по-различно. Отговорността е друга. Турболентността премината и вече отговорността е на друго ниво. Искат се победи. Има неща, които психологически ще вкараме в ред. Това напрежение се премахва с успехите на отбора. Този мач е много различен. Тук не важи психологическото им състояние. Футболистите няма да мислят за нищо странично и ще излязат да го изиграят", каза още Дерменджиев.

От началото на годината "сините" направиха равенство 1:1 с "Локомотив" Пловдив и спечелиха срещата си с "Витоша" Бистрица с 2:0.