на живо

Георги Дерменджиев: "Левски" не участва в заговори (ВИДЕО)

Треньорът на "сините" похвали Любослав Пенев

Треньорът на "Левски" Георги Дерменджиев призова съдиите да бъдат оставени на мира, за да свирят каквото виждат. Също така специалистът заяви, че тимът му не участва в заговор срещу ЦСКА.

На пресконференция по-рано през деня треньорът на "червените" Любослав Пенев обяви, че отбори от топ 6 са се съюзили срещу "армейците", но не уточни за кои тимове става дума.

"Не мисля, че мачът с "Лудогорец" е бил пораженчески, имаме проблеми с контузени играчи и наказани, други се връщат, ще има 11 човека на терена. В един такъв мач, като този с ЦСКА, няма фаворити. Отборите са тренирани добре, знае се каква е цената на мача. Физически и двата тима ще бъдат на добро ниво", каза треньорът на "Левски" на пресконференция преди мача срещу "армейците" в събота.

"ЦСКА ще бъде много концентриран. Мачът им с "Ботев" Пловдив за Купата няма нищо общо, мисля, че дори го бяха подценили леко, но двубоят сега ще е различен. Трябва да се концентрираме върху това какво ще покажем на зеления терен, за да може феновете да бъдат доволни от играта ни."

"Любо Пенев е добър треньор, той умее добре психологически да въздейства на играчите, да им намери добре позициите, има визия за отбора, качеството на игра значително е подобрено на ЦСКА, затова смятам, че трябва да направим добър и зрелищен мач."

„Не съм чел и няма как да участвам в такива неща (б. ред. - заговори срещу ЦСКА), това е несъвместимо с името "Левски". Имаме контузени, наказани, дори не сме говорили срещу съдиите, защо не е свирена дузпа и т.н. Искаме да изиграем мачовете, които остават на добро ниво. Не настройвам отбора психологически на такава тема, искам играчите да излязат и да играят."

"Може и индивидуално да се получи така, че да се реши мачът, а може и отборно. В тези мачове отборът трябва да бъде компактен и в атака, и в защита. Надявам се да не повтаряме индивидуалните си грешки. Като заряд, и този мач приемам като останалите, искам играчите да бъдат концентрирани и да зарадваме феновете с добра игра."

"Искам съдиите да ги оставим да свирят нормално, много ги коментираме преди и след мачове, нека да ги оставим да свирят това, което виждат. Важен е мачът за нас, всички точки са важни за нас.", призова Дерменджиев.

Наставникът коментира и скандалното видео с Иван Горанов, което се появи в интернет преди няколко дни:

"Видеото с Иван Горанов е от преди 4 години. Това е нормално момче, което е прекалено ангажирано и тренира съвестно, целият отбор сме зад него. Оттук натам вие знаете защо сега го показват и пускат видеото. Но той е наказан за този мач специално."

"Станислав Костов има дискомфорт в коляното, но болката не е такава, че да не може да играе", добави Дерменджиев.

Дербито между ЦСКА и "Левски" е в събота от 17:15 ч. на националния стадион "Васил Левски".