на живо

Георги Дерменджиев: "Левски" ще бъде различен срещу "Лудогорец" (ВИДЕО)

Треньорът на "Левски" излиза срещу бившия си клуб

Lap.bg

Треньорът на "Левски" Георги Дерменджиев заяви, че в тима ще настъпят промени за предстоящия в неделя (14 април) мач срещу "Лудогорец" от третия кръг на плейофите на Първа професионална футболна лига.

"По ред причини "Левски" ще бъде много променен и искам да го видя много различен. Говоря игрово. Имаме достатъчно играчи, които ще заменят тези, които няма да бъдат в игра. Контузията на Унтонджи е много сериозна и има счупване. Ще му бъде необходимо време. Сейдахмет има разтежение, което ще отшуми до седмица. Знаете за двама души, които са наказани. Няма да бъде леко, но в крайна сметка съм казал, имаме достатъчно играчи и момчета от школата, които ще ги заменят", заяви Дерменджиев.

"Левски" е на трета позиция във временното класиране на Първа професионална лига. От началото на решителната фаза в шампионата възпитаниците на Дерменджиев имат в актива си едно равенство 1:1 с "Ботев" Пловдив и победа с 1:0 като гост на "Черно море".

"Лудогорец" продължава да е лидер, въпреки двете равенства с "Берое" и ЦСКА.

Капитанът на "Левски" Живко Миланов също няма да вземе участие в мача, тъй като получи наказание от Дисциплинарната комисия към БФС заради неприличен жест по време на мача срещу "Черно море".

"Наказанието на Миланов е извън играта и не е добре за един капитан. Аз ще мисля как ще играем на десния бек. Цветкович тренира редовно с отбора. Имал съм разговори с него. Мисля, че хората, които ще играят, ще заменят момчетата, които са наказани или контузени. Играем мач за мач и ще броим точките накрая. Не можем да се откажем от челните позиции", каза Дерменджиев.

"Левски" ще посрещне "Лудогорец" на националния стадион "Васил Левски", тъй като теренът на "Георги Аспарухов" има нужда от спешен ремонт.

"Домът на Левски е “Герена”. Левски е играл много отговорни мачове на “Васил Левски”. Не мисля, че ще има голяма разлика. Ако бях агроном, щях да отговоря дали тревата е по-различна. Нито за "Левски", нито за "Лудогорец" ще бъде голям фактор това, че ще играем на “Васил Левски”, заяви Дерменджиев.