на живо

Георги Тодоров: Казах си, че няма да водя мъжки отбор, но кой друг? (ВИДЕО)

Новият треньор на "Левски" разкри какви са проблемите в клуба

Lap.bg

Новият треньор на "Левски" Георги Тодоров заяви, че не е искал да води мъжкия тим, но предвид краткия период на неговия ангажимент (месец до края на първенството), друг едва ли би се съгласил да застане на този пост.

Тодоров, който води "сините" пред 2003 г., когато тимът спечели Купата на България, ще изпълнява временно длъжността на треньор, докато от клуба не намерят постоянен вариант за наследник на Георги Дерменджиев. 3-кратният носител на Купата на България с "Лудогорец" пристигна на стадион "Георги Аспарухов" в началото на 2019 г., но така и не изпълни договора си за 2 сезона и половина. Той остана начело на тима едва 98 дни. 

"Преди 6 години си казах, че не искам да работя в първи отбор в мъжкия футбол. Някой зад гърба ти да прави нещо... Аз не съм от хората, които си мълчат. Когато се погледна в огледалото изглеждам не чак толкова глупав. За това прецених, че не е по-добре те да си правят, каквото си искат зад гърба ми, а аз да отговарям. На годините, на които съм, не е много лесно. Надявам се, че мога да помогна и вече от следващия сезон отборът на "Левски" да играе решителна роля в първенството. Това е толкова дълъг период без трофей, че не мога да повярвам, че е истина", заяви Тодоров на първата си пресконференция.

"Аз съм служител на клуба. Друг човек за един месец дали би се съгласил да дойде? Има нужда клуба да помогна да има спокойствието да се намери точният човек и пожелавам на следващия да промени наистина "Левски", каза още той.

Тодоров разкри, че вече вижда промяна в настроението на футболистите след първата тренировка и преди мача от 6-ия кръг на плейофите в Първа професионална лига срещу "Ботев" в Пловдив в събота (4 май).

Снимка: Lap.bg

"Аз бях доста недоволен от първата тренировка, но през седмицата играчите се стараеха и се промениха нещата. Сега вече има някакво настроение за разлика от първото занимание. Един квадрат промени настроението. Понякога нещо малко може да промени всичко. Само футболистите могат да излязат от това състояние, няма друг", каза той.

Тодоров, който в последните години се занимава предимно с детско-юношески футбол, не скри и разочарованието си от политиката на клуба по отношение на младите играчи. Той заяви, че ще опита да използва повече юноши в срещите до края на шампионата.

"Мисля, че минаха доста добри юноши, но за съжаление на първата грешка ги приключваха. Отговорността е много голяма за сегашните, защото те трябва да извоюват своите места и продължаване на тази линия за налагане на младите, защото ако няма резултати е нормално тя да се промени. Много малко хора искат да дойдат в по-големите възрасти в школата. Не се дават шансове на младите и никой не иска да идва. Трудно се израства без игрова практика. Хубаво е, че сега шест човека от школата ще бъдат в основния състав на "Левски", каза Тодоров.

Снимка: levski.bg

В последния си мач от шампионата "Левски" записа загуба с 1:2 от "Берое" и остава без успех на собствения си стадион от началото на годината. "Сините" са на трето място в класирането с 59 точки, като изостават на 11 от лидера "Лудогорец" и на 6 от втория ЦСКА.

"Ботев" е на четвърто място в подреждането с 50 точки, колкото има и петият "Берое". В последния си мач "канарчетата" победиха ЦСКА с 2:0.