на живо

НА ЖИВО: Григор Димитров говори след края на сезона

Световният номер 20 в тениса се прибра у нас

Getty Images

Григор Димитров се прибра в България и ще отговори на въпросите на родините журналисти след края на сезона.

Българският тенисист се завърна в топ 20 на световната ранглиста след последния турнир в програмата си. В Париж той игра на полуфинал и добави точки, които му осигуриха скок в класирането.

Иначе сезонът за Димитров беше белязан от върхове и спадове. През септември той постигна победа над Роджър Федерер, с която достигна за първи път до полуфинал на Откритото първенство на САЩ. Това беше и негов първи успех над Маестрото.

Но щастливите моменти бяха помрачени от контузия в рамото, която предшества кошмарното лято на Димитров. Той се раздели с дългогодишния си треньор Дани Валверду, започна работа с тандема Андре Агаси и Радек Щепанек и изпадна до 78-о място в ранглистата. Това беше най-лошото му класиране от 2012 г. насам.

Снимка: Reuters

Все пак българският тенисист успя да напипа верния ритъм в края на годината, което му дава оптимизъм за предстоящ сезон. 

След като отговори на въпросите на журналистите, Димитров ще се отправи към родния си град Хасково. Там той ще изнесе открит урок за деца в местността Кенана.