на живо

НА ЖИВО: Григор Димитров - Виктор Троицки 2:0 сета (6:3, 6:3)

Следете с нас четвъртфинала от турнира "София Оупън"

Григор Димитров продължава похода си на турнира в София. Първата ни ракета излиза за втори път пред страхотната родна публика в зала "Арена Армеец".

Вчера Гришо дебютира в напреварата с труден успех срещу Йежи Янович (Полша) в осминафинална среща, а сега ще спори с Виктор Троицки (Сърбия) за място сред най-добрите четири.

Досега двамата са се сблъсквали четири пъти при професионалистите, като са си разменили по две победи. Последните два сблъсъка между тях обаче завършиха с успех за сърбина - в Сидни (2:6, 6:1, 7:6/7/) и на "Ролан Гарос" (2:6, 6:3, 5:7, 7:5, 6:3) през 2016 г.

Евентуалният следващ съперник на Гришо ще е победителят от двубоя Мартин Клижан (Словакия) - Николос Басиашвили (Грузия), ако най-добрият ни тенисист надвие Троицки.

Проследете развоя на четвъртфиналния мач с нас:

Първи сет

1:0 - Нервно начало за Григор, който все пак взе своето в един оспорван първи гейм на срещата. Първата ни ракета спаси два брейбола при 15-40, като отново силният му сервис предотврати ранен пробив. 

2:0 - Пробив за Гришо! При 15-30 Троицки се оплака пред съдията, тъй като публиката не спираше да го освирква, докато сърбинът се готвеше да изпълни начален удар. Изглежда напрежението дойде в повече на поставения под №9 в схемата на турнира и той загуби гейма.

Снимка: Lap.bg

3:0 - Първата ни ракета затвърждава пробива с гейм на 0!

3:1 - Троицки все пак взе гейм, но продължава да изпитва сериозни трудности с отличната игра на Гришо.

4:1 - Ако продължава в същия дух, най-добрият ни тенисист ще запише бърза победа. Страхотен тенис от страна на Димитров.

4:2 - Троицки даде само точка на Гришо. Сърбинът обаче все още няма спечелена такава при втори сервис. 

5:2 - Безпроблемен гейм за първата ни ракета.

5:3 - Троицки съумя да намали изоставането си. Той стабилизира значително играта си в последните два гейма.

6:3 - Гейм и сет за Гришо! Хасковлията имаше два шанса да затвори първата част при 40-15. Постигна го от втория опит.

Снимка: Lap.bg

Втори сет

0:1 - Силен първи гейм за Троицки, които набързо повежда в резултата.

1:1 - Оспорван гейм, в който Гришо за пореден път избегна пробив със силен сервис.

1:2 - Сърбинът поведе с 40-0 със серия от три последователни аса, а на първия геймбол Григор прати ретур в мрежата.

2:2 - Бърз гейм за най-добрия ни тенисист. Резултатът е изравнен.

2:3 - Най-завързаният гейм в мача до момента. Троицки вече е много по-стабилен на свой сервис и с добри начални удари поведе с 30-0, но после сбърка на мрежата. Стигна се до 30-30, а в следващата точка Григор владееше инициативата, но пресили един форхенд и сърбинът стигна до геймбол. Димитров вкара гейма в дюс, след което последва интересно разиграване, в което нервите на Троицки се оказаха по-издръжливи. С двойна грешка отново стана 40-40. Последваха нервни секунди и провиквания от трибуните „аут“, което попречи на концентрацията и на двамата. Една точка бе преиграна след обжалване на Димитров при авантаж на сърбина и той затвори гейма.

3:3 - Гришо набързо поведе с 30-0. Въпреки че Троицки опита да се върне в гейма, най-добрият ни тенисист затвори уверено и тази част.

4:3 - Пробив на сметката на Григор! Българинът имаше три брейкбола при 40-0. Последва ас на Троицки, но още в следващото разиграване първата ни ракета спечели подаването на съперника си.

5:3 - Бърз гейм за Гришо, който е близо до Топ 4 на "София Оупън"

6:3 - Нов пробив, гейм, сет и мач за Гришо. Убедителен успех за хасковлията, който се в устремил към първа титла на родна земя.