на живо

Красимир Балъков: На мен ще ми е по-лесно, отколкото на Саутгейт (ВИДЕО)

Националният селекционер говори за гостуването на българския тим

Lap.bg

Селекционерът на българския национален отбор по футбол Красимир Балъков заяви, че той доста по-лесно избира състава си от своя колега начело на Англия - Гарет Саутгейт.

Днес (1 септември) започва лагер-сборът преди един от най-очакваните мачове на националите в кампанията. Тя ще се проведе на стадион "Уембли" в Лондон на 7 септември. 

"На мен ми е доста по-лесно да направя състава, отколкото на Саутгейт. Неговият проблем е голям, той има изключително голям избор на футболисти и ще му е доста по-трудно, отколкото на нас в България. Това в кръга на майтапа, разбира се. Ако "паркираме автобуса", няма да излезем от това, което англичаните имат като силно оръжие.", каза той.

Снимка: Lap.bg

"Иска ми се да бъде двубой, в който да покажем по-друго лице, в който да бъдем мъже от първата до последната минута, да се представим по най-добрият начин. При всички положения един мач срещу отбора на Англия - един от най-добрите отбори не само в Европа, но и в света, ще бъде добър опит, който ще добием. Това е един от отборите, които играят с най-голяма динамика. Да видим до къде може да отговорим на тази динамика. В първите мачове с Чехия и Косово успяхме да отговорим на динамиката. Англия е друг калибър. Нека да видим след мача какво ще можем да кажем", добави Балъков.

В момента националният тим е на последното място в групата. "Лъвовете" спечелиха само 2 точки в 4-те си мача - след равенствата с Косово и Черна гора. В другите две срещи те загубиха от Чехия и Косово. 

Балъков вече обяви състава за срещата с Англия. В него са 11 футболисти, които играят в чужбина, и 14 от българското първенство.

"Търсим различни варианти да подсилим стимула и конкуренцията. Искам да дадем шанс на новите футболисти. Опитваме се да ги стимулираме и да знаят, че ако се представят добре, могат да са част от националния отбор. Няма как да вдигнем нивото на първенството. Съобразяваме се с отборите, с които играем. Уважавам Спас Делев, Ради Кирилов, Ради Василев, Ахмед Ахмедов, Карагерен… Наблюдаваме ги, но сами може да се досетите защо не са в националния отбор. Срещу Англия ни трябват динамични и бързи футболисти, дори ако са по-малко технични", каза още националният селекционер.