на живо

Кубрат отново на родна земя: Всичко българско ми липсваше! (ВИДЕО)

Пулев смята, че Руис ще му е по-удобен от Джошуа, но може да победи и двамата

bTV

"Всичко българско ми липсваше! България си е Рай за мен. За някои хора може да е Ад, но за мен е Рай... Идваше ми да целуна земята направо!" - това бяха първите думи на боксьора Кубрат Пулев след завръщането му на родна земя. В неделя той записа убедителна победа на професионалния ринг, печелейки 10-рундов двубой с Райдъл Букър в Калифорния. Успехът бе 28-и в кариерата на Кубрат, чиято единствена загуба остава тази от легендата Владимир Кличко в мача им за световната титла през 2014 г.

Сега Пулев е устремен към дългоочаквания сблъсък за световната титла в тежка категория на версия IBF и мечтания връх. По регламент победителят от реванша между Анди Руис и Антъни Джошуа трябва да защитава пояса срещу Кобрата до средата на следващата година.

"Не беше много труден мач. Съперникът не беше от най-топ боксьорите, но въпреки всичко беше опитен и подготвен. Беше дошъл за победа, но не му дадох никакви шансове. Аз не съм казвал, че този мач ми е най-важният. Всеки е важен... Следващият ще е още по-важен."

"В началните рундове беше решаващо, защото тогава се взима превес, а той още беше свеж. Смятам, че втори-трети рунд бяха решаващи. Но всеки един рунд си е важен. Знаете какви обрати има, особено в тежка категория"

Кубрат потвърди, че следващият му мач със сигурност ще бъде за световната титла срещу победителя от мегасблъсъка Анди Руис - Антъни Джошуа.

"И двамата са преодолими. И двамата мога да ги победя. Въпрос на ситуация, на тренировка, на малшанс на самия ринг. Може би Анди Руис ще ми е по-удобен, но не се знае. Видяхме, че в последния си мач Джошуа беше трагичен. Беше много по-слаб от Анди Руис, така че не се знае какво ще се случи. Ще е по-рано от 31 май мачът, със сигурност, за съжаление не в България. Дали в Англия, дали в Саудитска Арабия, дали в Щатите. Няма никакъв проблем за мен. Аз съм готов, чувствам се много силен"

"Работихме много здраво и бяхме подготвени за още по-сериозна битка, но аз си го направих двубоя лесен. Бях много подготвен и не му дадох никакъв шанс да играе. Кондиционна подготовка направихме уникална и спаринги супер. Всичко беше перфектно. Дълго време се подготвях и в Майорка, и в Берлин. България наистина много ми липсваше. Идваше ми да целуна земята!"

"Все по-добър и по-добър се чувствам. Имам чувството, че на 60 ще съм най-добър!", заяви 38-годишният Пулев.

Тагове: