на живо

Георги Дерменджиев: Още нямам договор с "Левски" (ВИДЕО и СНИМКИ)

Целта е да повторим успехите на Батков, Сираков и Мъри Стоилов, но трябва време

Lap.bg

Макар че проведе голяма част от зимната подготовка и дори бе официално представен като нов треньор, Георги Дерменджиев все още няма договор с "Левски". Това стана ясно на първата пресконференция на специалиста на стадион "Георги Аспарухов".

Дерменджиев категорично отрече информациите, че контрактът му ще бъде до края на сезона с опция за удължаване с две години. "Това не е така. Друг е периодът, ще го разберете. Няма как при такъв дългосрочен и перспективен проект договорът да е за 3 или за 6 месеца. Още не съм официално треньор на "Левски". Надявам се в близките дни всичко да е готово. За себе си нямам опасения и съм спокоен. Мисля, че нещата вървят в благоприятна посока и не трябва да насаждаме напрежение", подчерта Дерменджиев.

Той призова за търпение и реалистични очаквания. "Левски" винаги е бил марка, но в продължение на 10 години не е спечелил нищо. Всяка година е тръгвал с обещания - да става шампион, да влиза в Лига Европа или някъде по-нагоре. Затова трябва да сме реалисти и да определим точното състояние, за да нямаме излишни очаквания. Проектът е изключително перспективен, но трябва и търпение, за да изградим отбор, който да върне публиката. Това е и нашата цел."

Снимка: LAP.BG и Ладислав Цветков

Дерменджиев все пак обеща, че през пролетта "сините" ще излизат за победа във всеки мач. "Това е един период, в който отборът трябва да бъде изключително добре организиран на всяко едно ниво. Когато ръководството е разумно, нещата трябва да се случват постепенно. Изведнъж не става. Знам, че всички бързат и искат да видят "Левски" шампион. Не мога да посоча точното време, което ми е необходимо, но искам това да бъде добре оползотворено време, а не време на приказки, обещания и излишно заиграване с феновете и ръководство."

Снимка: www.levski.bg

"Самото име на клуба е предизвикателство и лично аз имам амбицията заедно с футболистите и ръководството да постигнем резултатите при Тодор Батков, Мъри Стоилов и Наско Сираков. Доволен съм, че момчета като Николай Михайлов, Живко Миланов и Валери Божинов са тук. Искам да се върне ДНК-то на този клуб. Това са хората, които могат да го направят. Освен опитни футболисти, те са узрели като мъже", допълни Дерменджиев.

Той отказа да коментира смяната на собствеността и забавените заплати на футболистите. "Не е моя работа, но съм сигурен, че всичко ще бъде наред. Темата за спортен директор се обсъжда. Когато идва нов собственик, трябва да се направи организация. Това става постепенно, защото хората, които ще дойдат, трябва да отговарят на нивото на клуба".