на живо

Хубчев: Търсим точните за "Левски" хора (ВИДЕО)

"Сините" стартираха лятната подготовка в намален състав

Lap.bg

"Левски" стартира лятната подготовка без нови играчи, но с много нови надежди за бъдещето. Треньорът Петър Хубчев разкри, че приоритет на неговата работа и тази на помощниците му ще бъдат юношите, а на "Герена" се очакват 5-6 "правилни" нови попълнения от страната и чужбина.

"Имаме няколко футболисти, с които разговаряме. Някои дори играха вчера, на други първенствата им вървят. От десетина дни по цял ден се занимаваме със селекцията. Искаме да знаем, че ако бъркаме, грешката е в нас. Разговаряме с хора, които са мотивирани да дойдат в "Левски". Възможно е да има нови още в Добринище. Един човек може да дойде на проби. Очакваме нападатели - офанзивни футболисти. Искаме ние да видим играчи от школата и да преценим кого можем да използваме. Искаме да имаме група от 22 полеви футболисти, 3 вратари плюс няколко от школата. Търсят се точните хора, но всичко иска време. Рискът е голям, защото мачовете идват. На базата на бюджета ни се опитваме да сглобим отбор. Искаме да имаме пет или шест водещи футболисти и около тях да интегрираме млади футболисти, независимо дали са българи или чужденци", каза Хубчев на официалната пресконференция за старта на лятната подготовка.

Снимка: Lap.bg

"От една страна е хубаво, че сега сме по-малка група за първия лагер, защото ще можем освен тренировките и да проведем индивидуални разговори с тези момчета, които са тук.".

Относно раздялата с Валери Божинов, той беше категоричен: "Няма футболист, който да не попада в плановете ми заради причини, различни от футболните. Няма! Честно ви гледам в очите и ви го казвам. Трябва да изградим отбор, а не да коментираме отделни единици. Отдавна мина времето, в което отделни футболисти в ЦСКА и "Левски" решаваха нещата. Ще се опитам да направя отбор. Поведението, отношението към работния процес, ще подскаже на мен и на моите хора дали трябва да освободим този или онзи.", каза наставникът.

"Напрежение има. Ако няма напрежение, няма да се получат нещата. Ако няма напрежение, не сме готови - аз да застана тук. Ако няма напрежение, не е добре за мен. Трябва да се научим да живеем с това напрежение. Уважавам достатъчно всички клубове, така съм възпитан. Дори в "Левски" сигурно има хора, които не са били доволни от поведението ми, когато съм бил в друг отбор. За мен това е най-добрият клуб, така ги разбирам нещата, ще опитам така да ги направя - с позволени средства и с непозволени, в България много често се получава.".

Снимка: Lap.bg

"Ако дойде футболист и ми каже, че има оферта, и реално се види тази оферта, и той ми каже, че иска да напусне клуба, аз съм на мнение, че е по-добре да напусне. Това са ми разбиранията. Интерес имаме към играчи както в България, така и в чужбина - имена няма да кажа", каза още специалистът.

"Смятам, че задължително футболното звено в един клуб трябва да има спортен директор и скаутско звено. Трябват тези хора и не се притеснявам да го кажа. Казал съм го на ръководството, те го знаят. Имена не мога да кажа, няма как аз да определям. Безвъзвратно сме закъснели, страшно много, ако утре се появят тези хора, трябва да ги назначат. Ако има такива хора, тяхната работа трябва да бъде насочена към декември. Страшно много сме закъснели, нямат ден за губене".

"Единият ми помощник-треньор отговоря само за 19-годишните, имаме поглед, знаем какво се случва с юношите през цялото време. Чух и имам представа съвсем скоро какво ще се направи тук. Другото са празни приказки. Чувам, че от доста време е говорено, но не е направено нищо. ДЮШ ми е слабост, където и да съм бил", завърши Хубчев.

Треньорът си пожела през следващия сезон да вижда един добре играещ в защита "Левски".

Снимка: Lap.bg

В първото занимание на тима се включиха 14 играчи - вратарите Николай Кръстев, Александър Любенов, Петър Иванов, защитниците Деян Иванов, Холмар Ейолфсон, Живко Миланов, Томислав Папазов и Нуно Рейш, халфовете Мартин Райнов, Хали Тиам, Давиде Мариани и нападателите Илия Димитров, Мартин Д. Петков и Атанас Кабов.

Исландският национал Холмар Ейолфсон, който претърпя тежка травма и се възстановяваше дълго, вече е на линия.

В групата за първото занимание не бяха играчите, които са част от националните селекции.

Станислав Костов ще се присъедини по-късно към "сините", тъй като с половинката му чакат бебе всеки момент, а бразилецът Паулиньо ще се включи директно на лагера в Австрия.