на живо

Любослав Пенев: Съдиите не са най-виновни. Поръчките идват от "Бояна" (ВИДЕО)

"В един мач противниците са кротки като агънца, в друг - ритат като катъри", каза треньорът на ЦСКА

Lap.bg

Треньорът на ЦСКА Любослав Пенев заяви, че, въпреки неговите критики, съдиите не са основните виновници за грешките по терените. Той заподозря, че поръчки за тенденциозни отсъждания идват от "едни офиси до "Бояна", до Околовръстното шосе", най-вероятно визирайки сградата на Българския футболен съюз.

"Докато виждам нередности, няма да си мълча. Във всички професионални спортове има правила, така е и във футбола. Съдиите не са най-виновните. Най-виновни и най-отговорни са поръчителите. Поръчките идват от едни офиси до "Бояна", до Околовръстното шосе. Не съдиите са най-виновните. Има други много по-виновни и много по-отговорни. Очаквах съдията да е друг човек, този, който свири последните ни два мача за Купата. Най-вероятно е било случайност - четвъртфинала, първия полуфинал. Точно определено знае какво да направи. Първия мач санкционира Бикел, втория го изгони... Не, че не беше прав. Можеше и по-рано да го изгони. Той си знае. Има си време, има си цел. Сигурно Бикел му е много симпатичен. Има хора, които се радват, че не се спазват правилата. Не мога да го допусна! Ще го коментирам. Имам право да си дам мнението, защото претендирам, че разбирам и то много. Анализирам поведението на отборите - в един мач са кротки, като агънца, в друг - ритат като катъри, съдията не взима никакво участие, не пази футболистите", заяви Пенев.

Утре (24 април) ЦСКА играе мач-реванш срещу "Ботев" Пловдив от полуфиналите за Купата на България. В първата среща "канарчетата" победиха с 3:2 у дома.

В последния си мач "червените" направиха 0:0 с "Левски" в дербито на кръга от Първа професионална лига. Това отдалечи тима по точки от лидера "Лудогорец". Разградчани имат 70, а ЦСКА - 65.

"В първенството изоставаме, факт е. Всички мачове за нас са най-важни. Една от целите ни е и Купата на България. Искаме да играем финал и да го спечелим, пътят в този турнир е по-кратък. В първенството в никакъв случай не се предаваме, остават шест мача, това са 18 точки. Всичко е възможно, всичко е възможно. По-кратък е пътят за трофей в Купата на България - два мача остават. Нямаме по-важна цел на дневен ред, те са две целите. До едната цел са два мача, до другата са шест", каза още Пенев.

Треньорът на ЦСКА заяви, че капитанът Николай Бодуров е в групата за утрешната среща. Тиаго също ща бъде на разположение.

"Тиаго е в групата, ще видим кои ще започнат. Имаме две тренировки до мача, ще видим. На разположения са почти всички футболисти. Умората няма да се отрази в никакъв сличай. Тренираме, подготвяме се, възстановяваме се бързо, нормално е всичко, предвид гъстата програма се справяме добре. Убеден съм, че момчетата ще направят един силен мач", оптимист е той.