на живо

"Локо" Пловдив вдигна Купата пред щастливите си фенове (ВИДЕО)

С викове и песни привържениците отпразнуваха успеха на любимия си отбор

"Локо" Пловдив вдигна Купата пред щастливите си фенове (ВИДЕО)

Сред възгласи "Пловдив е само черно-бял" и "Локо, оле" носителят на Купата на България за втора поредна година "Локомотив" Пловдив показа трофея на стотиците свои фенове, събрали се пред сградата на общината в центъра на града.

Точно в 20:00 ч. капитанът Димитър Илиев вдигна Купата под овациите на събралото се множество, след което я предаде на кмета на Пловдив Здравко Димитров. Трофеят премина през ръцете на треньора Бруно Акрапович, собственика Христо Крушарски, всеки един футболист, както и всеки от екипа, "виновен" за паметните мигове, на които се радват привържениците на "смърфовете" през последните два сезона. 

Въпреки призивите за спазване на мерките срещу коронавируса и носенето на маски, екзалтираните привърженици на видимо не стояха на дистанция един от друг.

Тържественият парад започна в 18:30 ч. от парк "Лаута", където легендарният "черно-бял" трабант повече автобуса с футболистите и феновете към центъра на Пловдив.

Играчи, треньори и ръководители бяха отличени със специален плакет преди да излязат на терасата на кметството, от която традиционно пловдивските отбори показват спечелените трофеи.

Със спечелването на Купата на България "Локо" Пловдив си гарантира участие в квалификациите за Лига Европа.