на живо

Колев: Акционерите не освободиха досегашния Управителен и Надзорен съвет на "Левски"

Това стана ясно след Общото събрание в "синия" клуб

Акционерите във футболен клуб "Левски" са взели решение досегашните Управителен и Надзорен съвет на "сините" да не бъдат освобождавани от отговорност. Това обявиха изпълнителният директор Павел Колев и мажоритарният собственик - Наско Сираков. Легендарният нападател заяви, че неговото желание като собственик е било друго, но избира да се съобрази с волята на акционерите.

По-рано днес станаха ясни членовете в новия Надзорен съвет на "Левски". В Сираков (51% от акциите), вторият по важност акционер Константин Папазов (35% от акциите) и представителят на феновете Петър Ганев.

Снимка: БГНЕС

"Общо взето, стандартен дневен ред. Преминахме през отчета за 2019 г., както на Управителния съвет, така и годишния финансов отчет на дружеството, одиторския доклад. направихме един малко по-детайлен анализ на това, което се е случило в ПФК Левски през 2019 г. Естествено, коментирахме и периода след това. Имам предвид - последните 6 месеца. Акционерите имаха доста въпроси на тази тема. Най-важното е, че беше избран нов Надзорен съвет с членове Наско Сираков, Петър Ганев и Константин Папазов. Другото - акционерите, Общото събрание на акционерите, не освободи досегашния Управителен и Надзорен съвет на "Левски"., каза изпълнителният директор Павел Колев.

"Въпреки моето заявено желание пред аудиторията, с идеята, че "Левски" тръгва по някакъв нов път, за мен беше абсолютно излишно и безсмислено да не освобождаваме досегашните членове и на Управителния, и на Надзорния съвет, а и предишните, но трябваше да се съобразя с волята на акционерите, макар че имах право еднолично да реша този въпрос, но това ще стане на следващото Общо събрание.", допълни Наско Сираков.

Какви са първите отзиви след Общото събрание на "сините", вижте тук:

Общото събрание на "Левски" трябваше да реши куп проблеми, които се натрупаха в клуба в последните месеци. След приемането на промените в Закона за хазарта, които засегнаха основния спонсор на тима - компания за лотарийни игри, собственост на бизнесмена с няколко обвинения от прокуратурата Васил Божков, "Левски" изпадна в тежка финансова криза. 

Мажоритарният пакет акции (86,6% от собствеността на клуба) беше прехвърлен от фактическия собственик Георги Попов - приближен до Божков, на голмайстор номер 1 в историята на клуба - Наско Сираков. Те първо бяха джиросани на министър-председателя Бойко Борисов, но той отказа да ги приеме. След това бизнесменът организира анкета в социалните мрежи за нов собственик, която Сираков спечели, а феновете се обединиха около неговата кандидатура.

Снимка: Lap.bg