на живо

Кубрат точно с 2 кг по-тежък от Фюри (ВИДЕО и ГАЛЕРИЯ)

Напрежение на кантара

Кубрат Пулев тежи точно с 2 кг повече от Хюи Фюри. Двамата се изправят един срещу друг утре вечер в "Арена Армеец", а победителят от сблъсъка ще стане официален претендент за световната титла на IBF, която в момента принадлежи на Антъни Джошуа.

Снимка: Lap.bg

Официалният кантар показа, че Кобрата е 109 кг, а братовчедът на Тайсън Фюри - 107.

Събитието не премина без провокации. Хора от щаба на британеца и феновете, които го придружават, се качиха на подиума, за да търсят саморазправа с представители на Пулев. Охраната се намеси и страстите бързо бяха охладени. А мениджърът на Кобрата Ивайло Гоцев влезе в ролята на умиротворител, като помоли всички да се успокоят. 

Снимка: Lap.bg

Статистиката показва, че Кубрат Пулев е със 7 кг по-лек от предишната си среща. През април 2017 г. той победи Кевин Джонсън в София, а тогава тежеше 116 кг.

"Обичам ви! Благодаря ви, радвам се много, че всички сте тук. Благодаря на всички", каза от подиума българският боксьор.

Другият двубой, който се очаква с голям интерес, е между Тервел Пулев и Леонардо Брузесе от Италия. За първи път по-малкият от братя Пулеви ще се боксира за титла - тази на Европейския съюз. 

Снимка: Lap.bg

Тервел ще се качи на ринга преди Кобрата в събота вечер, а кантарът отчете, че той е с половин килограм по-тежък от съперника си - 90 срещу 89.5 за аржентинеца с италиански паспорт.