на живо

Хиляди фенове на "Левски" обединиха силите си преди мача с ЦСКА (ВИДЕО и СНИМКИ)

Привържениците тръгнаха към стадиона с мирен поход

Хиляди фенове на футболен клуб "Левски" се събраха пред централата на Националния клуб на привържениците на бул. "Тодор Александров", откъдето тръгнаха на мащабен поход към паметника на Васил Левски.

Гледайте похода тук:

Фенове се насочиха към националния стадион "Васил Левски" за началото на дербито срещу ЦСКА. Мачът започва в 14:45 ч. 

Снимка: Ладислав Цветков

Походът на привържениците е един от най-мащабните в последните десетилетия. Съдбата на клуба е неясна заради случилото се в последните седмици с финансовия благодетел на "Левски" Васил Божков, който по информация на прокуратурата е задържан в Обединените арабски емирства. Срещу Божков са заведени 11 дела.

Снимка: Ладислав Цветков

Пред последните няколко дни запалянковците на "сините" се активизираха. Започна кампания по събиране на дарения, след като стана ясно, че клубът има само 200 хил. лв. по сметката си, които няма да бъдат достатъчни  за изкарването на месеца. В рамките на 48 часа феновете събраха необходимите 143 хил. лв., които клубът трябва да преведе на НАП за февруари. Пълната мобилизация на "синята" общност доведе до опашки пред касите за билети и до купуването на повече от 3000 абонаментни карти за пролетния дял на шампионата.