на живо

Любослав Пенев: Времето за подготовка не беше достатъчно (ВИДЕО)

"Ще играем в различна техническа подредба", заяви треньорът на ЦСКА

Lap.bg

Новият треньор на ЦСКА Любослав Пенев заяви, че времето за подготовка преди първия мач на "червените" за 2019 г. не е било достатъчно. Тимът от стадион "Българска армия" гостува на "Черно море" в среща от 21-ия кръг на Първа професионална лига. Двубоят ще се изиграе на 16 февруари от 15:00 ч.

"Жеферсон се подобрява. Чорбаджийски вече тренира с нас. 20 човека ще бъдат в групата. Утре сутрин имаме лека активация преди мача и до последно ще наблюдаваме всички футболисти. Тепърва се запознавам с доста неща. 1 седмица не е достатъчна. Генерално съм доволен от това, което виждам. Трябва да работим много в посока тактика. Днес бе последната активна тренировка и отборът ми изглеждаше свеж. Не съм присъствал на тренировките, но физическата подготовка е на ниво. Времето за подготовка преди първия мач не беше достатъчно. Това трябва да е ясно на абсолютно всеки. Един отбор от 20-23 футболисти не се подготвя за 3-4 тренировки. Трябва много време, но това ще го направим в движение. Направил съм някои корекции, ще ги видите утре. Ще играем по различна техническа подредба.", каза Пенев.

Първата пресконференция преди мач на Пенев започна с повече от половин час закъснение, като специалистът обясни, че причината са технически проблеми.

Той заяви, че привличането на нови футболисти в тима не е приключило, но ще оповести имена, само когато договорите са факт.

"В един отбор, всеки добър футболист на която и да е позиция, е добре. Силният футболист повишава конкуренцията и това е важно.", заяви треньорът.

Любослав Пенев наследи Нестор Ел Маестро на резервната скамейка на ЦСКА. Той води тима само в 1 мач до момента - контролата срещу "Етър", която завърши със загуба 0:1.

В момента "червените" са на второ място в класирането. Те изостават на 6 точки от лидера "Лудогорец" и водят с 5 точки пред "Левски".