на живо

Люпко Петрович: Ако няма добри резултати, следва "Довиждане!" (ВИДЕО)

Трябва и ние като Гриша Ганчев да мислим по 24 часа само за футбол, заяви специалистът

Lap.bg

Треньорът на ЦСКА Люпко Петрович обеща да даде всичко от себе си, за да бъде отсранен "Осиек" и "червените" да продължат да се борят за влизане в групите на Лига Европа. Той заяви, че отборът в момента е в криза и всички играчи трябва да се обединят, а не да търсят вината един в друг.

"Когато един голям отбор като ЦСКА е в криза, се търсят грешките отвън. Трябва да знаем как да излезем от тази криза. Загубата е вина на колектива. Сега трябва отново да се върнем към правия път и да победим.", каза той във връзка със Стойчо Атанасов, който направи фрапантни грешки в последния мач, в който "армейците" загубиха катастрофално с 1:3 от "Черно море".

Според сръбския специалист, в България не с ценят родните играчи, а само се обвиняват и не им се дава шанс: "Публиката търси причина за неуспех в треньора, но сега грешка направи един играч. В "Звезда" има 3, 4, 5 чужденци и останалите сърби. Тук не се ценят български играчи! Ако не бяхме дали шанс на Турицов, сега той нямаше да е национал. Тук не се цени усилието, че се дава шанс на младите играчи.", добави Петрович.

"Във футбола големите отбори често са в криза. И с "Цървена звезда" имахме криза, но спечелихме КЕШ. Гриша Ганчев мисли 24 часа за футбол, загърби бизнеса си заради футбола. Ако и ние, и играчите мислим по 24 часа за футбол, ще излезем от кризата.".

"С Добри (б.ред. - Митов) работихме добре. Като се появи кризата играчите търсеха грешките в другите и не знаеха към кого да се обърнат за съвет. Сега вече знаят. На мен нито един играч не ми хареса как игра срещу "Черно море", все едно бяха на разходка в парка. За да излезем от кризата, трябва да се обединим с играчите и не трябва всеки да сочи с пръст другите. Ако играем както в подготовката срещу Ференцварош, всичко ще е наред. Трябва да се съберем отново и да станем истински отбор".

Относно мача с "Осиек" в четвъртък, Петрович заяви:

"Знаете, че Хърватия стана втора в света, те имат силно финансиране от Унгария, имат играчи от школата на "Осиек", която едно време беше най-силната. Имат силни футболисти, двамата им централни защитници са много добри, високи, млади, силни, левият им бек също е много опасен. По-силни са от "Хайдук". Предпочитам да ни се беше паднал "Хайдук" пред "Осиек". Дори срещу "Риека" щеше да е по-добре. Не съм песимист. Трябва да кажа, че ако не постигна резултати, знам какво ще се случи. За да бъде един треньор правилният, трябва да има добри резултати. Ако ги няма - довиждане. Това е реалността. 40 години съм във футбола и знам какво се случва, когато нямаш победи. Това въобще не е странно. За това ще опитам да дам всичко от себе си и отборът да тръгне напред, да започнем да играем както трябва. Искам да постигнем нещо в Европа срещу "Осиек". След това противниците ни може да са и по-силни от "Осиек", но едно влизане в групите би било нещо голямо за българския футбол като цяло.", добави той.

Гледайте ЦСКА - "Осиек" в четвъртък от 20 ч. на живо по bTV Action, на Voyo.bg, както и без регистрация на сайта ни btvnovinite.bg.