на живо

Любослав Пенев за Бербатов: Добре дошъл е в ЦСКА (ВИДЕО)

Докога само аз ще говоря по неудобните теми, възмути се треньорът

Lap.bg

Всеки добър футболист е добре дошъл в ЦСКА. Така отговори треньорът на „червените” Любослав Пенев на въпрос за евентуалния трансфер на Димитър Бербатов. В четвъртък се появи информация, че клубът е отправил официално предложение към бившия нападател на „Байер” Леверкузен, „Тотнъм” и „Манчестър Юнайтед”.

„Засега не знам да има развитие, по-добре да изчакаме. Нямам информация. Всеки добър футболист, който би провокирал конкуренция, е добре дошъл”, лаконичен бе Пенев.

През зимния трансферен прозорец ЦСКА продаде най-резултатните си футболисти – Кирил Десподов („Каляри”) и Мауридес („Чанчун Ятай”). Според неофициални данни в клубната каса са постъпили над 7 млн. евро.

Снимка: Lap.bg

„Трансферите са факт. Това е политика на клуба. Има добра оферта и футболистът е трансфериран. Вярно е, че в момента имаме наказани и контузени. Разполагаме обаче с достатъчно хора за лагер сбор и мачът със „Септември” утре ще бъде проведен. Трябва да гледаме от положителната страна. Други играчи ще получат възможност и трябва да се възползват”, подчерта Пенев.

Той коментира и единственото зимно попълнение – португалския защитник Томаш. „Той тренира днес с отбора, не е невъзможно утре да направи дебют. Идва, за да играе. Колкото по-бързо се адаптира, толкова по-добре. Не мога да ви кажа повече. Нека го потренирам малко. Играе с ляв крак - централен защитник или ляв бек. Имам наблюдения върху него. Имаше различни варианти, спряхме се на този. Вратата не е затворена – могат да бъдат привличани свободни агенти”.

Пенев съобщи, че вратарят Данте Стипица е почти възстановен от травмата си. Капитанът Николай Бодуров, който се контузи срещу „Левски”, ще мине допълнителен преглед днес и не е изключено да играе още срещу „Септември”. Възстановяването на Евандро и Жеферсон ще отнеме повече време.

Снимка: Lap.bg

Наставникът не пропусна и темата за съдийството и управлението на БФС. „Гледахте мача с „Левски”, какво повече има да дъвчем? Приемам картона на Джеси, но след това трябва да се покажат и други и приключваме темата. Аз съм за еднакъв аршин. Клубът ме подкрепи в декларация и това е съвсем нормално. Какво ще бъде решението по жалбата - не знам. Въпросните комисии обаче трябва доста да се замислят и добре да си подредят къщичката.

Вие, журналистите, леко стоите като свидетели. Води се битка, има и лични мотиви. Но това е удар срещу водещия спорт в света. Не може да се управлява по този начин. Линчуват го вече 15 години. Вие не сте ли наясно какво се случва? Защо питате мен?! Къде са другите? Жалко е, че малко като мен си изразяват публично мнението. Нали искаме революция? Нали искаме по-добри времена.”

Пенев подчерта още, че в избрания необичаен час за начало на днешната пресконференция – 13:23 ч., няма нищо странно. „Трябваше да дойда от Панчарево. Това е най-удобният час, така го пресметнах. Това е стандартен час, като например 13:15, 13:34, 16:22. После отиваме на лагер. Въпреки трафика сме тук, честитихме си Баба Марта.”