на живо

Тити Папазов: Дадох заем на "Левски" чрез моята фирма (ВИДЕО)

Наско Сираков, Тити Папазов и Павел Колев отговорят на въпросите, касаещи синята общност

Lap.bg

На 3 август лично от моята фирма дадох заем, смятах, че така е правилно. Понеже трябваше да сме прозрачни, трябваше на цяла България да обявим, че съм дал заем. За да е доволен Степан Хиндлиян! Така членът на Надзорния съвет на "Левски" Константин Папазов коментира въпрос за малката фирма, дала заем на клуба за изплащането на заплатите на футболистите за месец март.

До момента се знаеше, че фирма е отпуснала заем от 199 999 лв. Пари, които бяха върнати предсрочно в средата на месеца.

"На 3 август лично от моята фирма дадох заем. Смятах, че така е правилно. Момчетата бяха получили за последно своите възнаграждения февруари месец. Само в последните 3 години съм дал 440 хиляди лева за баскетбол. За да бъде доволен Степан Хиндлиян трябваше да обясним на цяла България откъде са парите. Когато искаш да помагаш, го правиш без да се хвалиш. Относно лихвата - тя е минимална. Няма как да се даде заем без да има лихва. Сумата от 333 лева, генерирана за тези 10 дни, е върната с акт за дарение. Те се опитват да ме изкарат лихвар. Трябваше да бъда прозрачен и това ми доведе проблеми в семейството и ме скара с добър мой приятел. Той ми даде сумата месец преди това по друг повод - купуване на имот. Исках заема, който дадох, да бъде запазен в тайна в рамките на 10 дни, за да не се стига до напрежение, но сега бяхме изкарани лъжци и какви ли не.", коментира Папазов на пресконференция.

Снимка: Lap.bg

Мажоритарният собственик на "Левски" Наско Сираков обяви, че до няколко седмици Тити Папазов официално ще получи 31% от акциите на клуба.

"Мисля, че беше много важно да говорим четири-пет дни преди да стартира кампанията ни за членските карти. Бяха зададени през "Фейсбук" и оттам през различни медии доста въпроси към изпълнителния директор и някои към Тити Папазов. Искам да кажа, че имам пълно доверие на тези хора. Тези въпроси трябва да получат отговор. В никакъв случай не трябва да превръщаме "Левски" в говорилня. Много от тези въпроси трябваше да бъдат зададени по-рано. Нямам "Фейсбук" и не следя много медиите, но разбрах, че е имало въпроси за акциите на Тити Папазов".

"Нека обясня, че след като съм го обявил един път, технологично няма значение кога ще стане прехвърлянето на акциите. Тити може да се чувства като съсобственик на "Левски". През годините акциите са раздробени и самото окрупняване изисква време. 31% ще бъдат прехвърлени официално на Тити", заяви голмайстор номер 1 в историята на клуба.