на живо

Нацелуваният фотограф: Хърватите ме питаха дали съм добре (ВИДЕО и СНИМКИ)

Продължих да снимам, както бяха върху мен, разказва Юри Кортес

Обикновено фоторепортерите винаги остават в сянка. Или по-точно казано - в анонимната зона зад облектива. Един от тях обаче изживява своите 15 минути слава след драматичния полуфинал на световното първенство по футбол, в който Хърватия се наложи с 2:1 над Англия.

Юри Кортес от "Франс Прес" се озова на пътя на бурната хърватска радост след решителното попадение на Марио Манджукич в продълженията-. Макар че падна по гръб, той демонстрира невероятен професионализъм и продължи да снима, а особеният ъгъл му осигури някои от най-добрите кадри за вечерта.

Случката стана толкова популярна, че след мача Кортес бе търсен за интервюта наравно със звездите, които за малко не го прегазиха на тревата.

"В момента, в който направих снимката, тръгнаха към мен. Смених обектива с широкообхватния, понеже осъзнах, че са много близко. Почнаха да се бутат с тези, които идваха да празнуват. И после усетих как столът ми се строполи на земята. И понеже вече държах камерата, просто продължих да снимам, както бяха върху мен", разказа фотографът.

Юри призна, че е останал доста изненадан от целувката, която му лепна Вида. "Те сякаш също се изненадаха. Не знаеха кой съм, но после си дадоха сметка, че можеше да ме наранят и ме питаха дали съм добре. Това е."