на живо

Начало на европейското приключение на ЦСКА, "Локо" Пловдив и "Арда"

Българските тимове ще изиграят първите си мачове от втория квалификационен кръг за груповата фаза на Лигата на конференциите

uefa.com

След кратка лятна почивка, клубният футбол се завръща с пълна сила, а българското участие точно днес (22 юли) е солидно. Цели 3 отбора ще изиграят първите си мачове от втория квалификационен кръг за груповата фаза на най-новия турнир на УЕФА - Лигата на конференциите.

ЦСКА, "Локомотив" Пловдив и "Арда" са родните представители в третата по сила европейска клубна надпревара. 

Снимка: Lap.bg

Само "Червените" изиграха един официален мач от новата кампания. Футболистите на Любослав Пенев обаче със сигурност искат да забравят загубата с 0:4 от "Лудогорец" в срещата за Суперкупата на България. Най-подходящо за целта е постигането на добър резултат при домакинството на носителя на Купата на Латвия за миналия сезон "Лиепая".

Тимът от стадион "Българска армия" е изявен фаворит в срещата, въпреки че в тима има трима контузени - Бисмарк Чарлс, Мено Кох и Тибо Вион. "Лиепая" никога не е прескачал втори кръг на квалификации за европейски клубни турнири.

Снимка: Facebook

"Локомотив" Пловдив също ще разчита на опита си срещу чешкия тим на "Словачко". "Черно-белите" се разделиха с две от основните си фигури в тима - вратаря Мартин Луков и полузащитника Момчил Цветанов. 

"Словачко" пък прави дебют в евротурнирите, ако не взимаме предвид неуспешния опит за класиране за първия кръг на Интертото през 2002 г.

Снимка: Lap.bg

"Арда" се подготвя за първото европейско приключение. Жребият обаче не беше благосклонен към тима от Кърджали. Срещу него ще застане "Апоел" Беер-Шева.

Израелският тим има солиден опит в евротурнирите, а през миналата кампания игра в груповата фаза на Лига Европа.