на живо

Начало на френско-германското шоу! (АНКЕТА)

"ПСЖ" и "Лайпциг" излизат един срещу друг в първи полуфинал в Шампионската лига

Getty Images

Вече е ясно! Победителят в Шампионската лига през сезон 2019/2020 ще бъде от Франция или Германия. Но кой ще играе на финала? Разкриването на тази загадка започва от днес. 

Един срещу друг в първия полуфинал се изправят "Пари Сен Жермен" и "Лайпциг". Фаворит срещу изненада. Франция срещу Германия - епизод 1.

Кой ще играе на финал в Шампионската лига?

Какво може да очакваме от сблъсъка, който ще започне в 22:00 ч.?

Френският шампион излиза с големите си звезди и като фаворит в двубоя. Многомилионната селекция от Париж е толкова близо до трофея за първи път от 25 години насам. През сезон 1994/1995 тимът загуби от "Милан" на полуфинал, но тогава бюджетът беше доста по-оскъден.

Снимка: Getty Images

От 2011 г. насам, откакто ПСЖ се издържа с инвестиции от Катар, най-доброто постижение на парижани са четирите поредни четвъртфинала (от 2012/2013 до 2015/2016). Така че на пръв поглед лесният мач с "Лайпциг" представлява страхотна възможност за осъществяване на един многомилионен план за европейски триумф.

Но дали в редиците на германския тим мислят така? Едва ли треньорът Юлиан Нагелсман е готов да се даде "без бой" и да пренебрегне възможността да прибави още един рекорд към визитката си. След като 33-годишният специалист се превърна в най-млад между своите колеги на четвъртфинал, а след това на полуфинал в най-силния европейски клубен турнир, то само една победа го дели от титлата за финала. И времето да я постигне е днес (18 август). 

Снимка: Getty Images

След подновяването на Шампионската лига след 5 месеца пауза заради пандемията от коронавирус, често се чуваше, че именно германските и френските отбори ще претърпят пълен крах. Лига 1 беше прекратена, а Бундеслигата беше първото голямо европейски първенство, което започна отново и приключи най-рано. Опасението, че тимовете от точно тези две страни няма да могат да влязат в ритъм за важните мачове, не се оправда. Напротив - те пристигнаха в Португалия със свежи сили и с ясни планове как да се справят със съперниците. И успяха! ПСЖ с "Аталанта", а "Лайпциг" с "Атлетико" Мадрид.

Снимка: Getty Images

В най-странния сезон в надпреварата всичко е възможно! Време е за футболно зрелище!

"Пари Сен Жермен" или "Лайпциг"? Кой ще играе на финал в Шампионската лига? Отговорът тази вечер!