на живо

Начало на осминафиналите в Лига Европа

Каналите на bTV Media Group ще ви покажат 4 интригуващи сблъсъка

БГНЕС

Финалът е все по-близо, а с всеки изминал етап битката е все по-свирепа! Така е в Лига Европа. Днес (8 март) ще се изиграят първите срещи от осминафиналите в турнира, а по традиция каналите на bTV Media Group ще ви направят съпричастни към 4 от най-интригуващите мачове.

"Борусия" Дортмунд - "Ред Бул" Залцбург, 20:00 ч., bTV Action

Двата тима за първи път излизат един срещу друг в европейските клубни турнири. "Жълто-черните" могат да разчитат на традицията и да се чувстват спокойни - до сега всичките им сблъсъци с австрийски отбори са завършвали с победи. Тимът от Залцбург не е губил в последните си 9 срещи в Европа и със сигурност ще се опитат да запазят тази статистика.

"Атлетико" Мадрид - "Локомотив" Москва, 20:00 ч., RING

Московският тим дебютира на осминафиналите на Лига Европа срещу един от фаворитите за трофея. Диего Коста, Гризман и компания са под пара, след като феновете поискаха реванш за ранното отпадане от Шампионската лига, а най-добрият такъв ще е спечелването на втория по сила европейски клубен турнир. Първо обаче "Атлетико" трябва да се справи с коравите руснаци.

Снимка: Getty Images

"Лацио" - "Динамо" Киев, 22:05 ч., bTV Action

Връщаме се през 1999 г. "Лацио" печели и двата си сблъсъка с украинския тим в груповата фаза на Шампионската лига. Сега от "Динамо" ще търсят реванш, а основният им коз е бившият футболист на ЦСКА - Жуниор Мораеш, който има 6 попадения в европейските клубни турнири този сезон.

"Лайпциг" - "Зенит" Санкт Петербург, 22:05 ч., RING

Домакините ще се опитат да спрат негативната си серия от 4 мача без победа. Ще им е трудно обаче срещу непознатия "Зенит", който има 3 победи, 3 загуби и 2 равенства срещу германски отбори.