на живо

Националите отпътуваха за Холандия

"Лъвовете" са без централния бранител Божидар Чорбаджийски

Lap.bg

Националният отбор на България по футбол замина за Амстердам където ще изиграе решителна световна квалификация срещу тима на Холандия.

След победата на "лъвовете" в четвъртък над Швеция с 3:2 очакванията към избраниците на Петър Хубчев са големи. България има своите дори малки шансове да се класира на световното първенство в Русия догодина.

За целта обаче до голяма степен тимът ни трябва да вземе поне точка от гостуването си на холандците. С отбора не отпътува централният защитник Божидар Чорбаджийски. Капитанът на е ЦСКА е наказан заради натрупани жълти картони и ще тренира с клубния си отбор.

Три мача преди края на квалификационния цикъл България заема третото място в група "А" с актив от 12 точки, Швеция е с точка повече на втората позиция, а с 16 точки на върха в класирането е Франция.

Първото място в групата дава право на директно класиране за Мондиала, а втората позиция почти сигурно избраща на бараж. До края освен среща с Холандия за "лъвовете" предстои домакинство на Франция и гостуване на Люксембург.